0
Evrokupovi

POSLE SEDAM GODINA DOMINACIJE: Može li Nejmar da zameni Mesija ili Ronalda?

Objavljeno: 11.11.15 u 18:45

Selektor reprezentacije Brazila Karlos Dunga smatra da je Barselonin napadač Nejmar trenutno najbolji fudbaler na svetu.

Prema njegovom mišljenju, kod Nejmara je u poslednjih nekoliko godina primetan impresivan napredak u igri.

– Nejmar je trenutno superioran u odnosu na Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, to se može utvrditi na osnovu statističkih podataka. On je efikasniji. Mesi ima zdravstvenih problema, Ronaldo još nije dostigao svoj prošlogodišnji nivo, a Nejmar stalno napreduje u timu Barselone. Kada sam video njegov gol u pobedi protiv Viljareala (3:0) pomislio sam kako bi bilo sjajno da tako nešto ponovi i u dresu reprezentacije. Takve stvari čine fudbal lepim – rekao je Dunga.

Nejmar je prvi strelac Primere sa 11 golova, dva više od Luisa Suareza i tri više od Kristijana Ronalda.

Zanimljivo, Nejmar se pominje kao jedini igrač koji bi mogao da prekine sedmogodišnju dominaciju u dodeli “Zlatne lopte“, pošto od 2007. kada je ona pripala Kaki, njeni osvajači su bili Mesi četiri puta (2009, 2010, 2011) i Ronalda tri (2008, 2013, 2014). 

U ovoj je jasno da će ona pripasti jednom igraču Barselone koja je osvojila “tripletu“, ali kome – Mesiju ili Nejmaru?

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter