0
Evropske lige

PANTOVIĆ: Nije bilo dileme, uvek sam želeo da igram za Srbiju

Objavljeno: 11.11.15 u 11:08

Fudbaler Bajern Minhena, Miloš Pantović, izjavio je da se nikad u karijeri nije premišljao oko toga za koji bi eventuano nacionalni tim mogao da zaigra.

Srpski internacionalac koji je rođen u Nemačkoj od roditelja koji su emigrirali iz Arilja u potrazi za lepšim životom, nedavno je dobio i prihvatio poziv U21 selektora Srbije, Tomislava Sivića.

Pantović, koji je nedavno kod Gvardiole debitovao za prvi tim bundesligaškog giganta, kaže da se nikada u životu nije razmišljao o tome da zaigra za nacionalni tim Nemačke.

– Nikada nije moglo da bude dileme. Rođen sam u Minhenu, ali su mi roditelji iz srca Srbije, iz Arilja. Nemci me nisu zvali u svoj tim, a i da jesu, zna se da bi moja odluka bila Srbija – kazao je Pantović za Novosti.

On je naglasio da je već godinama unazad u kontaktu sa selektorima mlađih kategorija reprezentacije Srbije.

– Sada imam 19 godina, a prvi put me je Veljko Paunović pozvao na okupljanje kadetskog tima kada sam bio 12-godišnjak. Nažalost, zbog raznih okolnosti odigrao sam premalo utakmica za svoju reprezentaciju, ali sam imao sreću da me od 2007. godine prate u juniorima Bajern Minhena i da su srpski selektori videli koliko mogu – istakao je Pantović.

Ovaj momak priznaje da mu izuzetno prija rad s Gvardiolom.

– Jedan od najboljih definitivno. Neizmerno sam mu zahvalan što zna da ceni rad u omladinskoj školi Bajerna. Ipak, moram da budem iskren i kažem da je moj trener Hajko Fogel čovek kojem mnogo dugujem. To je vrhunski organizovan klub. Hiljadu puta sam se uverio da mladom igraču jednostavno ne daju šansu da „poludi“ – podvukao je Miloš Pantović.

U 21 selekcija Srbije 13. novembra igra sa vršnjacima iz Italije u Novom Sadu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter