4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

KRVOPROLIĆE U SKOPLJU: Albanci noževima napali navijače Crvene zvezde, jedan teško povređen!

Objavljeno: 10.11.15 u 20:53

Uoči sinoćnjeg gostovanja Crvene zvezde MZT-u u Skoplju ponovio se sličan scenario iz Istanbula istog meseca prošle godine, ali nadamo se da ishod neće biti isti.

Jučerašnji dan definitivno je obeležilo odbijanje samoproklamovane Republike Kosovo za ulazak u UNESKO, pa su se potencijalno očekivali neredi u južnoj srpskoj pokrajini i regionu.

Do njih nije došlo u onolikoj meri koliko se možda očekivalo, ali jeste u glavnom gradu Makedonije, Skoplju, koja je inače glasala za ulazak Kosova u UNESKO.

Tamo je uoči utakmice ABA JTD lige između MZT-a i Crvene zvezde negde oko 16:50h došlo do sukoba grupe od 15 Albanaca sa dvojicom navijača Crvene zvezde iz Vranja. Tom prilikom je jedan od  srpskih navijača izboden nožem od strane albanskih huligana, prenosi ‘Blic’.

On je prebačen u bolnicu gde mu je ustanovljena ubodna rane u predelu grudnog koša. Begunci još uvek nisu uhvaćeni, ali se očekuje da će biti uskoro privedeni pravdi.

Ovaj slučaj podseća na događan iz novembra prošle godine kada je u Istanbulu pre meča Galatasaraj-Crvena zvezda izboden navijač Crvene zvezde Marko Ivković.

Crvena zvezda slavila je sinoć pobedu u Skoplju rezultatom 71:66.

 

0
0

4 Komentara

  1. Istanbul, Atina, Skoplje… Molim novinare da uporede svoje izveštavanje sa navedenih mesta i događaja sa istih i razmisle o svom doprinisu da se ovakve stvari neraspiruju kod navijača koji su u najblažu ruku „povodljivi“, a nisu svesni da im je „glava u torbi“… Kada bi se izgrednici sankcionisali, a ne veličali, možda bi i bilo neke budućnosti za sve u regionu… Region je mali i usko povezan, tako da je potrebna promena svesti o dozvoljenom ponašanju u društvu, a ne zaštita huligana od strane političara i tzv. države, uz podršku medija!!! U suprotnom svako ko pođe na utakmicu je meta, a to je priznaćete loš scenario za normalne ljude… Noževi sevaju sa svih strana, a lutrija je ko će preživeti. Sve više je potencijalnih ubica oko nas i ne treba ih veličati i pravdati kada su u akciji!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter