0
Evropske lige

FOTO: Youtube/Screenshot

VESTI IZ LONDONA: Murinjo prežaljen, stiže fanatični Argentinac?

Objavljeno: 09.11.15 u 15:20

Ako je verovati vestima koje stižu sa „ostrva“ Žoze Murinjo je bivši trener Čelsija.

Novi poraz „plavaca“ u Premijer ligi od Stouka ponovo je pokrenuo pitanje smene „Specijalnog“. Većina medija na „ostrvu“ smatra da je era Portugalca na klupi Čelsija završena i da je prvi čovek „plavaca“ Roman Abramovič već krenuo u potragu za novim menadžerom.

Prvi pik ruskog milijardera je bio Pep Gvardiola, ali kako će Španac najverovatnije ostati u Minhenu i produžiti ugovor, Abramovič se okrenuo drugim kandidatima. Tačnije, Dijegu Čolu Simeoneu, treneru Atletiko Madrida. Impulsivni Argentinac je pod ugovorom sa „jorgandžijama“, ali postoji klauzula po kojoj bi Čelsi mogao da ga kupi za 20 miliona evra. To znači da bi odlazak Murinja, Abramoviča koštao skoro 34 miliona evra. Evo i kako…

Naime, u slučaju otkaza „Specijalnom“ po ugovor na još tri godine pripada 50 miliona evra. Ipak, kada bi uzeo tu svotu novca Portugalac tri godine ne bi smeo nigde da radi. Zato, mediji na „ostrvu“ spekulišu da bi Čelsi mogao Murinju da ponudi 14 miliona evra za raskid ugovora. Tako bi Portugalac bio slobodan u izboru nove sredine, a priča se o PSŽ-u koji narednog leta ostaje bez Lorana Blana.

Pored Dijega Čola Simeone kandidati za klupu čelsija su još Andre Viljaš-Boaš, Karlo Anećeloti i Fabio Kapelo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter