0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SIVIĆ: Zašto bismo se plašili Italije? Oni moraju da poštuju šampione sveta (FOTO)

Objavljeno: 05.11.15 u 13:28

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić objavio je danas spisak igrača pozvanih za utakmice protiv Italije i Slovenije.

Na konferenciji za medije govorio je o utakmicama koje im predstoje i koje će verovatno odlučiti učesnike Evropskog prvenstva.

– Slede utakmice koje će pokazati da li smo na pravom putu, kao što mislimo. Imamo obavezu da nastavimo sa uspesima. Jeste protivnik dosta jači u odnosu na prethodne, ali to ne menja ništa, imaćemo isti pristup i probaćemo da nastavimo niz pobeda i to bez primljenog gola – rekao je Tomislav Sivić.

Prvi i, možda i najveći rival u kvalifikacionoj grupi, biće Italija o kojoj Sivić ima reči hvale, ali je istakao da se Srbija nema čega plašiti jer u timu ima svetske šampione.

– Italija je disciplinovana ekipa, timski jako dobra. Nismo reprezentacija koja će da kaže da je Italija favorit u meču. Ne želim stare običaje, zbog čega bi oni bili favoriti? Verujem u momke i siguran sam da nećemo kalkulisati. Italijani su izvanredni, dugo na okupu. Dobra okolnost je da neće igrati suspendovani Bernardeski – poručio je selektor Srbije.

Po prvi put u mladu selekciju je pozvan Miloš Pantović, fudbaler Bajerna iz Minhena.

Dečko je bio kod nas na okupljanjima kod Paunovića i Tomića. Bilo je normalno da neko podigne ili spusti formu. Bio je na skeneru, ali Gvardiola nam je učinio uslugu. Dobio je prednost u odnosu na neke koji nisu u protokolu. Tu mislim na Mulića, koji je dobio poziv reprezentacije, davao golove, ali sada ne igra u Minhenu 1860, što je čudno – rekao je Sivić.

U dogovoru sa selektorom ‘A’ selekcije Radovanom Ćurčićem u mladu selekciju su vraćeni Predrag Rajković i Sergej Milinković-Savić.

– Složili smo se da je trenutno prioritet mlada reprezentacija. Svi znamo da je Rajković najbolji mladi golman sveta, kapiten ekipe i veliki plus za nas – zaključio je Tomislav Sivić.

Srbija 13. novembra dočekuje Italiju u Novom Sadu, dok će četiri dana kasnije gostovati odgovarajućoj reprezentaciji Slovenije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter