0
ATP

MASTERS U PARIZU: Revija brejkova, preokreti, rekordi i pobeda Novaka Đokovića!

Objavljeno: 05.11.15 u 16:18

Novak Đoković plasirao se uz dosta muke u četvrtfinale Mastersa u Parizu pobedom nad Žilom Simonom u dva seta: 6:3, 7:5.

Bio je ovo nesvakidašnji meč, barem kada se radi o Novaku Đokoviću, s obzirom da nismo od njega navikli na čak 29 neiznuđenih grešaka i četiri dozvoljena brejka u samo jednom setu svog protivnika.

Počelo je bolje po domaćeg tenisera, koji je napravio brejk i poveo sa 2:1, ali je istom merom uzvratio Novak Đoković, kao da se ništa nije desilo. Nastavio je u istom ritmu do kraja seta, za vođstvo od 1:0.

A onda je usledio drugi set koji će se dugo pamtiti. Neverovatna serija od sedam gemova koje su osvajali igrači koji primaju servis. U toj razmeni ‘brejkova’ Đoković je prošao nešto bolje i servirao je za set pri rezultatu 5:3. Međutim, Simon je ponovo napravio ‘brejk’, a meču kao da nije bilo kraja.

Ipak, ponovo je Đoković oduzeo servis protivniku za 6:5, a onda i došao do tri meč lopte na svoj servis. Posle gotovo 100 minuta igre je iskoristio prvu za plasman u četvrtfinale, gde će ga čekati bolji iz meča Žo-Vilfred Conga – Tomaš Berdih.

Na ovom meču Đoković je ostvario 35. pobedu na Masters turnirima iz serije serije 1000 ove godine, čime je izjednačio rekord Rafaela Nadala iz 2013. godine.

Takođe, Đoković je oborio sopstveni rekord po broju uzastopno osvojenih setova, bez ijednog izgubljenog. Nije izgubio nijedan od finala US Opena i sada je na koti 26, a prethodni najbolji rezultat je iznosio 24.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter