0
Evrokup

BLISTAO: Sjajna rola Aleksandrova za trijumf Oldenburga

Objavljeno: 05.11.15 u 10:59

Košarkaši Oldenburga ostvarili su prvu pobedu u novoj sezoni Evropkupa, pošto su u četvrtom kolu slavili protiv Nantera sa 84:81, a odličnu partiju upisao je Nemanja Aleksandrov.

Oldenburg je duel sa francuskim klubom praktično rešio u trećem periodu koji je dobio sa 26:15. Do tada je viđen niz preokreta, u prvoj četvrtini domaćin je više kontrolisao rezultat, da bi se Nanter probudio u drugom periodu.

Francuzi su pokušali u poslednjoj četvrtini da dođu do preokreta, ali je presudila bolja koncentracija košarkaša Oldenburga u samom finišu.

Aleksandrov je za 30 minuta na terenu upisao 14 poena pogodivši četiri trojke, uz četiri skoka, dve rampe i jednu asistenciju. Brajan Kvejl je bio najefikasniji u redovima Oldenburga sa 16 poena i pet skokova, a po 14 poena su dodali i Klemen Prepelič i Riki Polding.

Kod Nantera, Mikal Rajli je imao 19 poena, dva više od Kembela Terensa.

Nemačkom predstavniku ovo je prvi trijumf u grupi A posle četiri kola. Prvo mesto drži Trento sa tri pobede i jednim porazom, a skor 2/2 imaju Bilbao, Telekom Bon, Nanter i Olimpija.

U narednom kolu Evrokupa, 11. oktobra od 20.30, Oldenburg gostuje Olimpiji u Ljubljani.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter