4
Evrokupovi

ZASMETALA IM ZASTAVA: Hrvati tražili da se ukloni srpska trobojka sa spornim ćiriličnim natpisom

Objavljeno: 04.11.15 u 21:47

Posle prvog poluvremena utakmice 4. kola Lige šampiona zagrebački Dinamo vodi sa 1:0 na gostovanju Olimpijakosu, a malo je nedostajalo da meč i ne počne, makar ne na vreme.

Naime, gosti su na tribini gde su smešteni najvatreniji navijači Olimpijakosa primetili srpsku zastavu na kojoj je ćirilicom pisalo „Četnici“ zbog čega su se žalili delegatu meča.

Evo kako su oni sve to protumačili i prezentirali svojoj javnosti.

– Prije nego se okrenemo nogometu, nažalost, moramo se baviti i nečime što nema veze s nogometom. Na tribini na kojoj su najžešći navijači Olimpijakosa je izvještena srpska zastava što samo po sebi nije (pre)velika provokacija, no činjenica što na njoj na ćirilici piše „Četnici“ – svakako nema veze s nogometom.

– Modra delegacija se već žalila delegatu utakmice i tražila da se zastava ukloni, a prema propozicijama natjecanja i obzirom na značenje te zastave u ovom kontekstu Dinamo čak ima pravo tražiti i da utakmica ne počne dok se ista ne makne, objavio je zagrebački Dinamo na svojoj internet stranici.

Pogledajte i koreografiju koju su napravili navijači domaćeg kluba.

0
0

4 Komentara

  1. ahahahha Draza je ubio vise Srba nego muslimana i Hrvata zajedno i to je dokazano tako da moze te mi pojesti svi vi govna dodjite u Novi Pazar cak i vas 10000 necete se dobro provesti ali dodjite!!

    0
    0
    Odgovori
  2. a kad je Zvezda igrala protiv pao u evroligi i iza klupe bila okacena zastava „ust…“ nikom nista a? kakvi kompleksi drmaju ove rvate…

    0
    0
    Odgovori
  3. Četnici su bili regularna antifašistička vojska, čijeg je vodju, generala Dražu Mihajlovića, Hari Truman posthumno odlikovao ordenom Legije zasluga .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter