0
Košarka

DERBI ODLUČEN U PRODUŽETKU: Crveno beli iz Pireja bolji od solunskih crno-belih

Objavljeno: 02.11.15 u 21:14

Košarkaši Olimpijakosa savladali su PAOK u Solunu u četvrtom kolu grčkog košarkaškog prvenstva i to nakon produžetka rezultatom 104:99 (22:15, 20:28, 25:24, 20:20, 17:12)

Kada imate Vasilisa Spanulisa u timu, sve je lakše. To bi otprilike bio zaključak večerašnjeg derbija grčkog prvenstva u kom su se u Solunu sastali PAOK i Olimpijakos.

Olimpijakos je bio favorit i taj epitet je opravdao u prvoj četvrtini nakon što su crveno-beli iz Pireja stekli osetniju prednost, čak i do 10 poena prednosti.

Međutim, stali su tada i to je domaći tim PAOK-a iskoristio, pa je na poluvreme čak otišao sa poenom prednosti. U vrlo efikasnoj trećoj deonici videli smo rezultatski egal, ali i u poslednjih 10 minuta, pa je pobednik morao da bude odlučen u dodatnih pet minuta.

Tu se bolje snašao iskusniji i ipak večeras za nijansu kvalitetniji tim Olimpijakosa koji je predvođen Vasilisom Spanulisom došao do važne pobede u rivalskom derbiju.

Upravo je popularni ‘Bili’ Spanulis bio najbolji pojedinac meča sa 20 postignutih poena, dok se u timu iz Pireja Nikola Milutinov nije upisivao u listu strelaca. Na drugoj strani Nikola Marković je imao 17, dok je Milenko Tepić ubacio osam poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter