0
Domaći fudbal

FOTO: fkspartakzlatiborvoda.com

RUS NA KLUPI SPARTAKA: Srpski fudbal je kvalitetan, cenite ga!

Objavljeno: 31.10.15 u 14:52

Novi šef stručnog štaba Spartaka iz Subotice je Andrej Černišov, fudbalski trener iz Rusije.

Černišov je na klupi Spartaka zamenio Stevana Mojsilovića koji je dobio otkaz posle pet vezanih poraza u Superligi Srbije.

– Znam da se ekipa nalazi u situaciji koja nije jednostavna, ali naš zadatak je da se što pre izvučemo iz toga. Primetio sam da u Srbiji i nekim drugim zemljama, mediji i ljudi sa strane ne cene mnogo svoj fudbal. Rukovodstvo i treneri se trude da fudbal podignu na viši nivo, a sa strane se stalno govori da je nešto loše – rekao je Černišov na svom predstavljanju kao trenera ‘golubova’.

Iako dolazi iz Rusije, čija je liga kvalitetnija od srpske, ima visoko mišljenje o našem fudbalu.

– Imam veoma visoko mišljenje o srpskom fudbalu, u Srbiji ima mnogo talentovanih igrača. Kada pratiš srpski fudbal, više obraćaš pažnju na Crvenu zvezdu i Partizan, ali čuo sam za Spartak još dok je pre četiri godine igrao kvalifikacije za Ligu Evropa – istakao je Černišov.

Ruski strateg je u karijeri predvodio mladu reprezentaciju Rusije, kao i mnoge tamošnje klubove. Tek u ponedeljak će imati prvi trening sa novim timom, a na klupi Spartaka će debitovati u 17. kolu protiv ivanjičkog Javora.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter