0
Evropske lige

FOTO: FIFA

POD LUPOM: Švajcarska banka ‘prala keš’ za FIFA?

Objavljeno: 31.10.15 u 12:26

Švajcarska banka „Kredit svis“ našla se na tapetu istrage lokalnih i američkih vlasti zbog sumnje da je učestvovala u pranje novca čelnika FIFA.

Ovu banku pročešljaće pripadnici policije jer se sumnja da je obavljala spekulativne transakcije, odnosno mogućnost da je direktno učestvovala u pranju novca čelnika Međunarodne fudbalske federacije koji su optuženi za korupciju.

Kako je saopštila ova švajcarska banka, istraga je fokusirana na pojedince optužene za korupciju od strane SAD, u okviru israge koja se vodi protiv FIFA, prenosi Vašington tajms.

Američke i švajcarske vlasti uhapsile su krajem maja sedmoricu visokih rukovodioca FIFA pod sumnjom da su organizovali i učestvovali u korupcijskom skandalu, i to neposredno pred izbore za predsedika FIFA.

Predsednik Fudbalskog saveza Engleske Greg Dajk nedavno je izjavio da su čelnici FIFA najkorumpiraniji na svetu.

Odlazeći predsednik FIFA Sep Blater, sa druge strane, smatra da se čitava „hajka“ američkih vlasti vodi zbog toga što FIFA nije poverila SAD organizaciju SP 2022. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter