0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

IZ ČUKARIČKOG PRED VOJVODINU: Da dokažemo da ubedljiva pobeda u Novom Sadu nije bila slučajna

Objavljeno: 31.10.15 u 13:22

Fudbaleri Čukaričkog u nadelju na svom stadionu dočekuju Vojvodinu u derbiju 16. kola Superlige Srbije.

– Samo ime Vojvodine mora da se poštuje i da izaziva respekt kod rivala. Utakmica protiv Vojvodine je poslednji meč u jednom teškom nizu. Od ponedeljka ćemo imati više vremena za oporavak i da radimo neke druge stvari na treningu. Čini mi se da polako dolazimo do jednog normalnijeg kalendara takmičenja. I to je dobro pre svega za igrače da dođu do svežine koja im je neophodna. Momci su od meča protiv Partizana imali nekoliko teških utakmica, naporna gostovanja, sve su to podneli profesionalno i nemamo za čim da žalimo – izjavio je Zoran Popović, trener Čukaričkog.

U prvom kolu prvenstva u Novom Sadu Čukarički je deklasirao Vojvodinu sa 4:0.

– Potrudićemo se da ostvarimo dobar rezultat protiv Vojvodine. Rezultat iz Novog Sada ni na jedan način ne određuje i ne utiče na mogući ishod sutrašnjeg meča. Tim Čukaričkog je bio drugačiji, tada za nas još nije ni počeo prelazni rok. Sada imamo mlađi sastav, drugačije su okolnosti. Biće ozbiljna i teška utakmica za obe ekipe – rekao je Popović.

Desni bek Filip Stojković saglasan je sa svojim šefom stručnog štaba i ističe da tim ima obavezu da dokaže da ubedljiva pobeda iz prvog kola Superlige nije bila slučajna.

– Očekuje nas neizvestan susret sa Vojvodinom. Šef će odlučiti ko će izaći na teren i ko god da to bude, pružiće sigurno maksimum. Među nama je odlična atmosfera i svi hoćemo najbolje za klub. Nadam se da ćemo spremno ući u utakmicu, pokazati da smo bolji od Vojvodine i da ćemo osvojiti nova tri boda. Neće biti ni malo lako, Vojvodina je odličan tim, sa mnogo mladih igrača. Imamo i tu dodatnu obavezu – da pokažemo da rezultat iz prvog dela prvenstva nije bio slučajan. Jeste završeno rezultatski ubedljivo 4:0, ali to uopšte nije bio jednostavan meč. Po veoma teškom vremenu otvorila se utakmica. Na našu sreću fenomenalno za Čukarički, postigli smo iz tri šanse četiri gola – prisetio se Stojković.

Vrlo je interesantna činjenica da većinu pogodaka Čukaričkog postižu defanzivci, a ne napadači koji su za to najviše zaduženi.

– Ne volim da prerano govorim neke stvari, ali mi imamo izuzetno kvalitetne igrače u odbrani. Nemanja odlično brani, vezni red je prilično disciplinovan. Za nas je trenutno najveći problem kad u 60. minutu vodimo sa 2:0 i to je sasvim razumljivo, jer momci hoće što bezazlenije da privedu utakmcu kraju i tada može eventualno da se dogodi nešto rezultatski negativno. Ne bih želeo da imenujem, ali pojedini igrači su dostigli kvalitet da mogu da igraju u najjačim ligama Evrope. Kvalitet koji imamo u odbrani i veznom redu omogućava nam da u isto vreme igramo ofanzivno i da se održava stabilnost pozadi – objasnio je Popović.

Utakmica između Čukaričkog i Vojvodine igra se sutra na Banovom brdu sa početkom u 17 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter