1
AdmiralBet ABA Liga

DEJAN BODIROGA: Regionalna liga neće ostati bez predstavnika u Evroligi

Objavljeno: 31.10.15 u 12:51

Bivši reprezentativac Jugoslavije, danas predsednik takmičarske komisije FIBA, Dejan Bodiroga, izjavio je da ABA JDT liga neće ostati bez predstavnika u Evroligi.

Danima unazad košarkaška javnost u regionu raspravlja o tome da li će Jadranska liga izbubiti predstavnike na elitnoj sceni,

Kako se šuškalo, na sastanku čelnika FIBA i Evrolige  navodno je trebalo da bude odlučeno da se regionalnom takmičenju oduzme mogućnost da makar šampiona šalje direktno u elitno evropsko košarkaško takmičenje.

Međutim, u razgovoru za Kurir Dejan Bodiroga je negirao takvu mogućnost.

– Vidim da se podigla velika prašina oko toga da li će regionalno takmičenje izgubiti mesto u Evroligi. To nije tačno i ništa se spektakularno neće dogoditi na sastanku 3. novembra. To je samo jedan u nizu razgovora na temu kako će u budućnosti izgledati ovo takmičenje – kazao je Bodiroga.

– Do konačnog dogovora ima još mnogo vremena i zasad će Evroliga funkcionisati po sadašnjim propozicijama. To znači da će regionalno takmičenje i dalje imati predstavnike u Evroligi – izjavio proslavljeni košarkaš.

– Iskreno se nadam da će predstojeći sastanci doneti rešenje kojima će biti zadovoljni svi akteri. Treba istaći da su u prethodnom periodu već obavljeni razgovori s ljudima iz ABA lige, najjačim klubovima Evrope. Smatram da ne treba na brzinu donositi ishitrene odluke, nego putem razgovora stići do najbolje solucije – podvukao je Bodiroga.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter