1
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

VEČITI DERBI: Besplatno na Partizan – Crvena zvezda na Banjici

Objavljeno: 30.10.15 u 11:11

Posle tri nedelje pauze u petak se, utakmicama petog kola, nastavlja Regionalna liga za vaterpoliste.

Na Banjici se igra večiti derbi. Partizan, šampion Srbije, dočekuje Crvenu zvezdu. Meč počinje u 20.15 sati.

Od obnavljanja Crvene zvezde, 2010. godine do danas, crno-beli i crveno-beli su odigrali 19 utakmica. Partizan je pobedio u 13 mečeva, Crvena zvezda u pet, a jedan susret je završen nerešeno. U sezonama 2010/11. i 2011/12. Partizan je dominirao u Srbiji, pa je i u duelima sa Zvezdom bio favorit.

U naredne dve sezone, najuspešnije u istoriji Zvezde, teret favorita u derbijima prešao je na stranu crveno-belih. Prošle sezone večiti rivali su imali ekipe sličnog kvaliteta, a sada Partizan ponovo dočekuje derbi sa većim šansama za pobedu.

– Prvi put posle dužeg niza utakmica sa Crvenom zvezdom smo favoriti, sada naša mlada ekipa ima novi zadatak, da se izbori sa teretom i snađe se u ulozi favorita – najavljuje trener Partizana Vladimir Vujasinović.

Obe ekipe su vrlo mlade, s tim što je Zvezda tokom leta napravila mnogo više promena u timu, podmladila ekipu. Razlika u proseku godina dva tima nije velika, ali na strani Partizanovih igrača je veće iskustvo iz teških mečeva.

– Favoriti jesmo, ali to ne mora mnogo da znači, svaki meč sa Zvezdom moramo da dočekamo sa respektom prema rivalu – oprezan je Nikola Jakšić, bek Partizana i najmlađi član A seniorskog tima Srbije.

– Sećam se svoje prve sezone u prvom timu Partizana, na fajnal siksu 2013. godine Pro Reko je bio veliki favorit protiv Partizana, a mi smo pobedili i otišli u polufinale. Derbi je derbi, ništa nije nemoguće – naglasio je on. 

Partizan meč sa Zvezdom dočekuje samo dva dana posle duela sa Solnokom, u Ligi šampiona. Šampion Mađarske je očekivano došao do bodova (14:9), ali crno-beli nisu ostavili loš utisak.

– Nismo umorni, susret sa Solnokom nam je dobro došao da vidimo u kakvoj smo formi u ovom trenutku. Protiv prvaka Mađarske smo se trudili koliko smo mogli. Bilo je grešaka i individualnih i ekipnih, ali mislim da generalno možemo da budemo zadovoljni. Verujem da protiv Zvezde možemo da pružimo bolju partiju – naglasio je Jakšić.

Ulaz na tribine bazena Banjica je slobodan. U ostalim utakmicama petog kola sastaju se: MornarVojvodina, POŠKRadnički, Jadran – Primorje i JugMladost.

 

0
0

1 Komentara

  1. Kako 13-1-5, zar nije skor 11-2-5 za nas, eventualno 12-1-5 zbog pobede na penale i prolaska u finale prosle godine?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter