10
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Novi ubedljiv poraz Crvene zvezde, Himki nemilosrdan prema crveno-belima!

Objavljeno: 30.10.15 u 19:54

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju od ekipe Himkija rezultatom 91:53 (22:17, 29:13, 20:9, 20:14) u trećem kolu Evrolige. 

Crveno-beli su se držali samo u prvoj četvrtini u kojoj su čak imali i prednost od sedam poena – 17:10, ali je potom Himki napravio seriju od 12:0 i do kraja meča se nije zaustavljao.

Prelomna je bila druga četvrtina koju je Himki dobio sa 29:13, a domaći su u prvom poluvremenu ubacili čak sedam trojki uz sjajan procenat od 70%.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Cirbes sa 15, a pratili su ga Mekel sa devet i Miler sa sedam poena. 

U domaćoj ekipi, najbolji je bio Džejms sa 14, a posle njega Dragić sa 12 uz 3/3 za tri poena, Koponen sa 10 i Todorović sa devet poena. 

Posle tri kola, Himki ima dve pobede i poraz, dok je crveno-belima ovo drugi poraz, uz jedan trijumf.

Meć u Moskvi počeo je minutom ćutanja u čast preminulom Ranku Žeravici.

Zvezda je dobro počela meč, Cirbes je predvodio svoju ekipu dobrom igrom pod košem, a novajlija Miler mu se pridružio u ubacio svoje prve poene za najveću prednost – 17:10.

Ipak, nakon tajm auta, domaći su napravili seriju od 12:0, Dragić je vezao dve trojke, jednu je ubacio Vjaltsev. 

Rusi nisu stajali, dodatno su dali gas i do poluvremena, najviše zahvaljujući  Švedu, Koponenu i Monii došli do velikih 51:30.

Drugo poluvreme nije donelo ništa bolje u igri crveno-belih, Cirbes je nastavio lošu seriju sa linije bacanja, dok su domaći bili raspucani. Škeleto i Ogastin su dominirali pod košem, a Rajs i Dragić iz daljine, pa su domaći otišli i na +32, 71:39 pred poslednju deonicu.

Poslednja četvrtina takođe je bila rutina za raspucani Himki, koji je na kraju slavio sa ubedljivih 91:53.

0
0

10 Komentara

  1. Potrebni su ovakvi timovi u eu ligi poput FMP-a da bi ozbiljni timovi imali trening utakmice da ne bi trenirali sa svojim pionirskim timovima i da bi imali nekog na kome ce popravljati koš razliku!

    0
    0
    Odgovori
  2. Koja blamaža, davno sam rekao otjerati mekela tompsona a onaj debeli je već nogiran, e sad, radonjiću pod hito marš iz kluba, jer očito da njegove zasluge od prošle godine nije bilo ni malo, čist kvalitet igrača je bio u pitanju, što sad nije slučaj i htio bi čestitati skautima na uspješnim pojačanjima, a upravi predlažem da odustanu od daljeg učešća EL radi obraza kluba i Srbije-navijač sam Zvezde, ali je tako…

    0
    0
    Odgovori
  3. .!. XXAAXXAA .!. Ovaj poraz ce vam razbiti SAN i oduzeti „spokoj“ koji vam je neophodan da biste sve TO PONOVO PREZIVELI..nastupilo je cutanje, tesko, mucno, kao i decenijama pre..sluti na ponovno GASENJE !!! PONOVO STE NA IVICI…PLACHA !!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
    • Ahahahahaha,da nam se dogodio neki Mulalic i da imamo svega dve pobede u 7-8 kola Aba lige mozda bi i izgubili spokoj,bolje vi gledajte u svoje dvoriste jer vam sledi borba za sredinu tabele i za Cipiripi kup!!!

      0
      0
      Odgovori
  4. Ove sezone idemo u „final 8“! :)))
    xaxaxaxaxaxa Šta zna ciga šta je EL… Kako jedan veliki trener i čovek reče ranije: „Džaba vam novci, moji sinovci“… Nema AV uticaja u EL… jbg.
    Biće uspeh da vas ne nabiju svi sa +30 ili +40…
    Bitno da se rekordi obaraju…

    0
    0
    Odgovori
  5. a grobari se pale…hahaha..neka i taj derbi ce docekamo…a tesite se tadicem, jer njega nema vise u vasoj lozi da trosi drzavne pare

    0
    0
    Odgovori
  6. Ono kad institucija u jednom istom kolu izgubi od Barse a dobije Real. Samo KKP!

    A klub čove efendije s narodnim parama nabijen opet na kolac. Rekorderi EL. Sramota za sve turke u Srbiji.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter