0
Košarka

ČETVRTI SELEKTOR U ISTORIJI: Bogdan Tanjević na kormilu Crne Gore

Objavljeno: 30.10.15 u 13:48

Dugogodišnji selektor reprezentacije Turske Bogdan Tanjević preuzeo je kormilo selekcije Crne Gore.

Tanjević, koji je do 2010. godine vodio tursku reprezentaciju i sa njom te godine osvojio srebro na Mundobasketu, se u crnogorsku košarku vratio 2013. godine kada je postao predsednik Udruženja košarkaških trenera Crne Gore.

Zatim je i letos predvodio crnogorsku reprezentaciju na Igrama malih zemanja na Islandu gde je osvojena zlatna medalja, ali je to bilo privremeno, sve dok sada nije preuzeo i zvanično selekciju Crne Gore.

Tako je postao četvrti selektor košarkaške reprezentacije od sticanja nezavisnosti, a pre njega na toj poziciji su bili Duško Vujošević, Dejan Radonjić i Luka Pavićević.

Tanjević je u karijeri osim selekcije Turske bio trener sarajevske Bosne, italijanskih klubova Juve Kazerte, Armani Milana i Virtusa iz Bolonje, kao i francuske ekipe Limož i Asvel, podgoričku Budućnost i turski Fenerbahče.

Bio je i selektor SFR Jugoslavije i Italije. Njemu će u stručnom štabu reprezentacije Crne Gore pomagati Dušan Dubljević i Boško Radović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter