0
Fudbal

BLATER: SAD mi se ‘svete’ jer nisu dobile organizaciju Mundijala 2022. godine

Objavljeno: 30.10.15 u 15:32

Odlazeći predsednik FIFA Sep Blater ocenio je da je odluka velikih kompanija da više ne budu sponzori FIFA politički motivisana i da iza svega praktično stoji SAD.

Blater je početkom meseca suspendovan na 90 dana u okviru istrage o korupciji i pranju novca koju protiv njega i FIFA vode američke i švajcarske vlasti.

– Sve su to američke kompanije – rekao je Blater u intervjuu za „Fajnenšel tajms“, misleci na „Koka kolu“, „Mekdonalds“, „Vizu“ i „Badvajzer“ koje su odlučile da više ne budu sponzori FIFA.

Blater je trebalo da ostane u kancelariji FIFA do sledeće godine, uprkos hapšenju visokih zvaničnika FIFA u maju i velikog korpcionaškog skandala koji od tada potresa tu organizaciju.

On je samo dva dana posle hapšenja sedmorice visokih zvaničnika FIFA krajem maja po peti put izabran za predsednika, ali je ubrzo potom najavio ostavku, zbog čega su raspisani izbori za februar 2016.

– Ostale kompanije nisu imale nikakve zamerke. Dovoljno ste inteligentni da uvidite vezu između američkih kompanija i istrage koju vode SAD. To ne treba posebno da ističem – rekao je Blater.

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko demantovao je da je bilo dosluha „sa bilo kim“ prilikom dobijanja organizacije fudbalskog prvenstva sveta 2018. godine.

Suspendovani predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je danas da je u vreme dodeljivanja domaćinstva Mundijala 2018. i 2022. „diplomatski dogovoreno da Rusija i SAD budu domaćini tih takmičenja.

Međutim, kako je naveo, plan je propao jer je Mišel Platini „promenio mišljenje i podržao Katar za domaćina SP 2022, pod pritiskom tadašnjeg predsednika Francuske Nikolasa Sarkozija“.

– Rusija nije bila u dosluhu ni sa kim – rekao je Mutko, a prenosi AFP.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter