0
Košarka

FOTO: phily.com

ZAMENA ZA OPTISANOG BOA MEKEJLEBA: Pelikansi potpisali Iša Smita

Objavljeno: 27.10.15 u 11:11

Uprava Nju Orelans Pelikansa nedavno je precrtala i bivšeg plejmejekra Partizana, Lestera Boa Mekejleba koji nije uspeo da se izbori za ugovor sa NBA timom.

Međutim, čelnici Pelikansa nisu sedeli skštenih ruku i već su pronašli idealno rešenje za poziciju rezervnog plejmejkera.

Uprava Pelikansa objavila je da je potpisala ugovor sa iskusnim 27-godišnjim plejmejkerom, Išom Smitom, koji je prošlu sezonu završio u dresu 76ersa.

Reč je o košarkašu koji je u NBA ligu stigao 2010. godine kao nedraftovani igrač, nakon studija na univerzitetu Vejk Forest, na kojem su, inače studirali i legende poput Krisa Pola i Tima Dankana.

Ovaj 183 centimetra visoki plejmejker kvalitetnog ulaza proveo je predsezonu sa ekipom Vašington Vizardsa, ali nije uspeo da se izbori za ugovor postižući prosečno po 2,2 poena uz 4,0 asistencije za 11,5 minuta na terenu.

Tokom karijere Iš Smit je sakupio 246 nastupa u NBA ligi igrajući za Hjuston, Memfis, Golden Stejt, Orlando, Milvoki, Finiks, Oklahomu i Filadelfiju.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter