3
Košarka

FOTO: TWITTER

MARJANOVIĆ: Niko ovde ne ide uzdignute glave!

Objavljeno: 26.10.15 u 14:19

Što se Bobana Marjanovića tiče, sve ide po planu. Super mu je u San Antoniju, u svakom smislu.


A kako i ne bi bilo, oko njega su Tim Dankan, Manu Đinobili, Toni Parker, Boris Dijao… 

– Svi me gledaju kao da nisam tek došao, već kao da sam oduvek tu. To su stvarno velika imena, strašni igrači, imaju ogromno iskustvo. Toliko su već igrača dočekali i ispratili, da vrlo dobro znaju kako bi trebalo da se ponašaju prema novajlijama, da nam olakšaju adaptaciju. Niko ovde ne ide uzdignute glave. Imam osećaj da više ja njima pomažem, nego oni meni. Stvarno je super što imam takve saigrače. Znam da će uvek biti tu, šta god mi bude trebalo – počeo je priču za Žurnal Bobi.

Već smo imali prilike da čitamo da je sa Timom Dankanom jako dobar.

– Dankan je odličan lik. Posle svake utakmice ili treninga, nešto ima nešto da mi kaže. Ne na loš način, naravno, već najdobronamernije moguće. Na te priče gledam kao savet od jednog od najboljih igrača na svetu, koji je toliko toga postigao u karijeri, a istovremeno je i veliki čovek. Svakodnevno gledam kako igra, kako trenira, trudim se da zapamtim sve, njegove pokrete i savete, pokušavam da prihvatim šta god mi kaže.

A Greg Popović?

– Popović je jedan od najboljih trenera na svetu, ako ne i najbolji. Kad sam tek stigao, nismo mnogo pričali o košarci. Više su to bila prijateljska pitanja, o privatnim stvarima. Odmah me pitao kako je noga…

Koliko je evropljanima teško da se naviknu na američki stil igre?

– Ja se još nisam navikao, ali se polako navikavam. Drugačija su pravila i to je osnovna razlika, ali ne samo to. Mada, stvarno ne bih mogao da kažem šta je toliko drugačije. Ali jeste.

Sezona za San Antonio počinje u sredu, u Oklahomi.

– Želim samo da pomognem timu koliko god mogu i da iskoristim svaki minut koji dobijem – zaključio je Marjanović.

Poznato je i kojih devet reprezentacija želi domaćinstvo kvalifikacionog turnira za OI.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter