1
AdmiralBet ABA Liga

DRAGAN TODORIĆ: Ako ABA liga ostane bez Evrolge to će biti kraj regionalnog takmičenja!

Objavljeno: 26.10.15 u 10:30

Dnevni list Sport je najavio da bi Evroliga od sezone 2016/17 mogla da bude bez timova sa Jadrana, to jest da bi oni u eltino takmičenje mogli samo preko kvalifikacija i to jedan predstavnik.

Tim povodom se u Sportu oglasio dugogodišnji direktor Partizana Dragan Todorić koji je istakao da bi ULEB i FIBA tim potezom „ubili“ ABA ligu.

– U slučaju ovakvog raspleta, biće to katastrofa i sigurni kraj Regionalne lige. Što bi uopšte postojala, ako ne bi davala mesto u Evroligi. A minimalac je barem jedno mesto – rekao je Todorić i nastavio:

– Ako bude tako pravi se fatalna greška. Pa košarka se ne igra samo zbog para, mada nikada niko od nas, koji smo u ovom sportu, nije potcenjivao tu činjenicu. Napraviti ligu samo za bogate, pa gde to vodi?! Ne vrti se u evropskoj košarci toliki novac kao u fudbalu, pa da to bude na prvih deset mesta važnosti.

Dragan Todorić je takođe istakao da bi bila sramota da se 20 miliona stanovnika, koliko živi na prostorima bivše Jugoslavije, ostavi bez elitnog takmičenja. Takođe, je podsetio da su Crvena zvezda i Partizan bili najgledaniji klubovi u Evroligi prethodnih sezona.

– Zar da sve te ljude ostave bez ‘pola’ direktne vize za Evroligu?! Zar se tako brzo zaboravljaju igrački potencijali, rekordna gledanost, što su imali Partizan i Zvezda. Da ne pominjem našu evropsku titulu, učešće na Fajnal forovima.

Za kraj direktor Partizana je rekao da veruje našim ljudima koji su istaknuti članovi FIBA.

– U FIBA imamo ljude sa ‘težinom’. Nadam se da bi mogli da kažu koju i u našu korist. Zoran Radović, direktor sektora za razvoj košarke, bio je jedan od najglasnijih kada je trebalo da se odstrane privatnici (Lorbek, Lisac) iz Regionalne lige, što smo mi – klubovi i uradili, reformisali takmičenje. Ako Radović već nije uradio, trebalo bi da proba da se založi za ‘regionalnu stvar’. Neka upotrebi uticaj i autoritet bar za jedno mesto iz ABA lige – zaključio je Todorić u razgovoru za Sport.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter