0
Evropske lige

VAN GAL: Potrebno nam je više brzine u igri i više kreativnosti

Objavljeno: 25.10.15 u 08:45

Fudbaleri Mančester junajteda danas u terminu od 15.05 ugostiće na Old Trafordu ekipu gradskog rivala, Mančester sitija u okviru 10. kola Premijer lige.

Šef struke „Crvenih đavola„, Luj Van Gal, smatra da je neophodno da njegov tim zaigra znatno brže na terenu i sa mnogo više kreativnosti ukoliko planira da ostvari povoljan rezultat u duelu sa trenutno drugoplasiranim timom šampionata Engleske.

– Već sam o tome govorio, potrebno nam je mnogo više brzine i kreativnosti u napadu. Do sada smo videli šta mogu oni igrače koje sam letos doveo, ali potrebno nam je više od toga – kazao je Holanđanin.

– Svaki igrač koga želim, želi da dođe u Junajted. Tako da nije problem u samim igračima, problem je u njihovim klubovima sa kojima se obavljaju pregovori. Svestan sam da igrači žele da igraju u Mančester junajtedu. Takođe, sve to isto mislim i za Mančester siti – istakao je Van Gal.

– Smatram da nema puno razlike u veličini ova dva kluba. Junajted i Siti su klubovi u kojima igrači žele da igraju – poručio je Van Gal.

Ekipa Junajteda trenutno je na 4. mestu Premijer lige sa 19 bodova, dva manje od drugplasiranog Sitija i četiri manje u odnosu na vodeći Arsenal. Upravo zbog toga, smatra menadžer tima sa „Teatra Snova„, njegovi igrači moraju da budu fokusirano od samog starta meča.

– Smatram da je forma igrača uvek odlučujući faktor u ovakvim duelima. Takođe i taktička priprema, ali i uticaj arbitara na meč. Sudija sasvim sigurno može da donese prevagu nekom od klubova – naglašava Van Gal.

– Ovo je derbi susret, potrebna nam je hladna glava. Verujem da moji igrači mogu da pokažu sve to – poručio je Luj Van Gal.

Holandski stručnjak već je imao prilike da oseti ukus pobede nad gradskim rivalom pošto je prošle sezone savladao Siti sa 4:2.

– Naravno da je bilo dobro popodne i da sam popio čašu sjajnog vina posle trijumfa nad gradskim rivalom. Ipak, ukoliko me pitate, da li pamtim nešto specijalno posle te pobede moj odgovor je: ne – uverava Van Gal

– Kao trener vodio sam klubove u utakmicama koje su imale daleko veći značaj i koje su donosile veći osećaj zadovoljstva nego trijumf nad Sitijem. Pobeda u gostima nad Totenhemom, za početak, pobede nad Liverpulom na strani i kod kuće – spušta tenziju Van Gal.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter