4
Domaći fudbal

SLS: Partizan u Lučanima, Voša na voždovačkom krovu

Objavljeno: 25.10.15 u 09:51

Tokom nedelje u Superligi Srbije biće odigrane poslednje dve utakmice 15. kola domaćeg fudbalskog šampionata.

Fudbaleri aktuelnog šampiona Srbije, ekipe Partizana, gostovaće u Lučanima ekipi Mladosti, a meč će početi od 17.00 sati.

Izabranici Ljubinka Drulovića pred sobom imaju težak izazov: u predstojećem meču moraće da savladaju i sebe i svog rivala.

I najvećim optmistima među navijačima crno-belih u ovom trenutku jasno je da Partizan u ovom trenutku najveću bitku vodi sam sa sobom. Brojni problemi u klubu koji su nastali uspel loših rezultata u domaćem šampionatu uvukli su se pod kožu igračima, a u takvoj atmosferi nije nimalo lako pisati pobede.

Jaz za vodećom Crvenom zvezdom produbio se na nimalo naivnih 17 bodova, a čak ni novi sistem takmičenja u Superligi koji garantuje smanjivanje bodovne razlike ekipi „Parnog valjka“ u ovom trenutku ništa ne znači.

Uz sve to, crno-beli u Lučane stižu posle prvog poraza u Ligi Evrope i smene trenera Zorana Milinkovića, pa je jasno da atmosfera u klubu nije nimalo „letnja“ i „šarena“. Svestan toga je i Drulović.

– Posle poraza je pobeda najbolji lek. Moramo da učinimo sve da pobedimo Mladost. Videćemo kako će biti, ali je važno zbog psihološkog plana da se vratimo na put. Izgubili smo od jedne od najboljih španskih ekipa, koja je bila u top sastavu. Ne mogu da zamerim svojim igračima – rekao je Drulović.

On je u javnost plasirao i dobro poznatu foskulu kako su „sve ekipe posebno motivisane kada igraju protiv Partizana“.

– Svaka ekipa je posebno motivisana kada igra protiv Partizana. Biće veoma teško, ali predstavljamo veliki klub, od nas se očekuje dobra igra. Na papiru smo favoriti, ali to treba da pokažemo na terenu. Verujemo u sebe i učinićemo sve od sebe da pobedimo Mladost – smatra Drulović.

Sa druge strane, trener Mladosti Nenad Milovanović smatra da njegova ekipa mora da uđe bez bilo kakvog imperativa dobrog rezultata ukoliko planira da zabeleži pozitivan rezultat.

– U utakmicu ulazimo rasterećeno, nadam se da ćemo odigrati pametno i uspeti da zaustavimo njihove udarne igle, pre svega Brašanca i Babovića na sredini terena, a zatim i odličnog Živkovića. Meč će biti pun ritma, agresije, i ukoliko damo sve od sebe na terenu možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu – rekao je Milovanović.

Dva sata ranije u odnosu na planiran termin meča MladostPartizan, dakle u 15.00 sati, na krovu Tržnog centra u Zaplenjskoj ulici, ekipa Voždovaca ugostiće fudbalere novosadske Vojvodine

Novosadski tim stiže u prestonicu znajući da je sa klupe smenio trenera Zlatana Zagorčića posle serije loših rezultata ove sezone. Novosadski crveno-beli trenutno su na 7. poziciji na tabeli, a sasvim sigurno to mesto nije ono koje zadovoljava apetite njihovih navijača niti opravdava renome kluba.

Zmajevi“ se trenutno nalaze dva stepenika ispod Vojvodine, na 9. mestu tabele Superlige i u jednom rasterećenom ambientu pokušaće da pomrse konce favorizovanom timu i ostvare novi uspeh. Hoće li im to poći za rukom, saznaćemo od 15.00 časova.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Superliga Srbije, 15. kolo

Nedelja, 25. oktobar
15.00 Voždovac – Vojvodina
17.00 Mladost Lučani – Partizan

Rezultati:

Subota, 24. oktobar
OFK Beograd – Metalac 1:0 (1:0)
(Jovanović 19)

Radnički Niš – Rad 1:0 (0:0)
(Marjanović 58)

Crvena zvezda – Borac Čačak 4:2 (2:2)
(Katai 15, 29, Grujić 60, Sikimić 75 – Vujaklija 35, 41)

Radnik – Novi Pazar 2:0 (2:0)
(Stojanović 14pen, 28)

Javor – Jagodina 1:1 (0:1)
(Dražić 78 – Nikolić 38)

Petak, 23. oktobar
Čukarički – Spartak 3:0 (2:0)
(Matić 23, Tijago 45+2, Marinković 74ag)

[/stextbox]

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter