0
Ostali sportovi

FOTO: TK GALEB

EVROPSKO PRVENSTVO: Tijana Bogdanović odbranila juniorsku titulu

Objavljeno: 25.10.15 u 23:21

Srpska tekvondoistkinja Tijana Bogdanović (do 49kg) je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u Rigi, u Letoniji.

Tijana je ponovila uspeh od pre dve godine, a u finalu je savladala Ruskinju Angleinu Lušnjikovu sa 7:1. U polufinalu je bila bolja od Špankinje Lidije Garsije 5:2, u četvrtfinalu Italijanku Kjimeti 10:2, a pre toga je je pobedila Tarvidu iz Letonije 10:2, i Ukrajinku Ulčvik 12:0.

Pre dva dana je Nikola Đurđević (do 63kg) osvojio je srebrnu medalju.

Tijana posle seniorskih osvaja i sa vršnjacima medalje:

-Nije bilo lako osvojiti juniorsko evropsko zlato, svi su došli spremni i sa istim ciljevima, ali drago mi je da sam uspela da po drugi put osvojim zlato. Poslednja godina u juniorima se završila na najbolji mogući način. Ovo je samo još jedna stanica na putu za Rio kroz koji me vode moji treneri, prijatelji i porodica kojima sam beskonačno zahvalna – rekla je Tijana, koju je predvodio trener Uroš Todorović.

-Posebno mi je drago što u timu imamo još jednu medalju, srebro Nikole Đurđevića i nadam se da će mlađi od nas sledećih godina ponavljati uspehe.

Tijana već u sredu putuje u Egipat na pripreme sa Milicom Mandić i Draganom Jovićem, kao deo priprema za evropske kvalifikacije, a zatim će da putuje na finalni grand prix u Meksiko, takođe sa Milicom i Draganom kako nastavila pripreme bez prekida.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter