0
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

ATLETIKA: Olivera Jevtić ostvarila normu za OI 2016

Objavljeno: 25.10.15 u 15:48

Srpska atletičarka Olivera Jevtić ostvarila je normu za Olimpijske igre u Riju 2016, pošto je danas trijumfovala na podgoričkom maratonu u vremenu 2:39,31 sata, objavljeno je na sajtu Atletskog saveza Srbije.  

Maraton u Podgorici bio je istovremeno i prvenstvo Balkana, na kojem su srpski atletičari pobedili u obe konkurencije.

 Sunčano vreme i brza staza motivisali su Oliveru da po peti put pobedi na ovom maratonu i postane prvakinja Balkana.

– Moje prethodne trke davale su mi nadu da mogu da ostvarim ovu normu, tako da sam sa tim ciljem i došla u Podgoricu. Iako se u maratonu nikad ne zna, uspela sam da pobedim opet i ostvarim zacrtan cilj. Sada bez opterećenja mogu da se spremam za Olimpijske igre – rekla je najbolja srpska atletičarka na duge staze.  

Norma za OI u Riju inače, iznosi dva sata i 42 minuta.U muškoj konkurenciji, prvo mesto kao i titulu prvaka Balkana osvojio je Darko Živanović koji je maraton istrčao za dva sata, 23 minuta i četiri sekunde.

Treće mesto na Balkanu takođe je pripalo srpskom atletičaru, Milošu Milovanovicu rezultatom 2:26,06 i novim ličnim rekordom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter