0
Domaći fudbal

SLS: Zvezda Borac, Javor domaćin Jagodini

Objavljeno: 24.10.15 u 09:51

Tokom subote na reperotaru Superlige Srbije biće pet utakmica 15. kola elitnog fudbalskog takmičenja.

Svakako, najveću pažnju javnosti privućiće derbi susret između prvoplasirane Crvene zvezde i drugorangiranog Borca iz Čačka.

„Crveno-beli derbi“ biće odigran u 16.00 sati na stadionu „Rajko Mitić„, a igrači Zvezde tražiće put ka nastavku svoje pobedonosne serije i pokušaće da ostvare i 12. vezani trijumf u Superligi.

Sa druge strane, čačanski klub se nalazi u finasijskim problemima, tokom prethodnog perioda igrači su više štrajkovali tražeći neisplaćene plate nego što su trenirali, ali je ipak ovaj klub i u takvim okolnostima stigao do najboljeg starta u domaćoj ligi u svojoj istoriji.

Svestan toga je i trener beogradskih crveno-belih, Miodrag Božović.

– Borac je najprijatnije iznenađenje i biće nam teško. Čačani se zasluženo nalaze na drugoj poziciji i to kažem po načinu na koji igraju, otvoreno i napadački. Međutim, nadam se da ćemo uspeti da pobedimo u dopadljivom meču – rekao je Božović na konferenciji za medije.

– Lalatović će hteti da pokaže da je nepravedno otišao iz Zvezde. Imaće motiv, rezultatima u Borcu je pokazao da je dobar trener. Nadam se da ću ja izaći iz tog duela kao pobednik, a želim mu da završi prvenstvo na drugoj poziciji – poručio je Božović.

Sa druge strane, Nenad Lalatović, koji je uprkos najavama o ostavci ostao na klupi Borca, kazao je svestan da bivšem klubu ne sme pretiti.

– Zvezdi se ne preti. Imamo kadrovskih problema. Gotovo je izvesno da Vujaklija koji je postigao šest golova ove sezone neće biti u sastavu tima. Međutim, i da smo kompletni, uloga apsolutnog favorite bi bila u rukama crveno-belih. S druge strane, belu zastavu ćemo ostaviti u Čačku. Momci su motivisani da na našem najvećem stadionu u duelu sa velikim rivalom pokažu koliko vrede i šta znaju. Nećemo se braniti. Pokušaćemo da budemo ravnopravan takmac Zvezdi koja već dugo nije osetila gorčinu poraza – poručio je Lalatović.

Ekipu Jagodine očekuje grčevita borba za opstanak, a do bodova im, izvesno je, neće biti lako da dođu u Ivanjici u kojoj Javor beleži dobre rezultate i trenutno se nalazi na 5. poziciji na tabeli.

Šef struke ivanjičkog superligaša, Aleksandar Janjić, veruje da će njegovi moci uspeti da ostave iza sebe poraz od Partizana u prethodnom kolu.

– Pripremamo se za Jagodinu kao za jedan derbi, za nas bitnu utakmicu. Jagodina u zadnjih pet kola ima četiri nerešena rezultata i jedan poraz. Stabilizovali su ekipu, došli do igre. Tako da nas čeka jedan težak zadatak. Dolazi nam protivnik, koji se nalazi u donjem delu tabele. Mi smo u zadnja dva kola imali dva rezultata koja nismo planirali, pogotovu protiv Mladosti, pokvarili svoj plasman. I dalje smo na dobrom kursu, dobro radimo i treniramo, pružamo i dobre igre.  Do sada smo imali dosta izazova i pred svojom publikom ćemo pokušati da pobedimo i upišemo nova tri boda – rekao je Aleksandar Janjić.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Superliga Srbije, 15. kolo:

Subota, 15.00h 

OFK Beograd – Metalac
Radnički Niš – Rad Beograd

Subota, 17.00h 
Crvena zvezda – Borac Čačak

Subota, 18.00h 
Javor – Jagodina
Radnik Surdulica – Novi Pazar

Nedelja, 15.00h
FK Voždovac – Vojvodina
Nedelja, 17.00h
Mladost Lučani – Partizan

Petak
Čukarički – Spartak Subotica 3:0

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter