0
Vremeplov

VREMEPLOV: Golčine kojim je Adrijano postao legenda Intera, ali i Pro Evolution Soccer-a! (VIDEO)

Objavljeno: 23.10.15 u 19:53

Dres Intera, Adrijano je nosio u dva navrata, prvi put kada je došao u Evropu, ali tada nije uspeo da se snađe, te je otišao na pozajmicu u Fiorentinu, da bi nakon toga, njegov ugovor od Intera otkupila Parma. 

Sjajne partije u dresu „mlekadžija“, gde je činio pakleni tandem za Adrijanom Mutuom, naterale su čelnike „neroazura“ da ga opet dovedu na San Siro, odnosno Đuzepe Meacu. 

Beše to sezona Kalča 2004/05, Brazilac je po drugi put obukao dres Intera i briljirao. Na 16 utakmica postigao je 15 golova. Kada uzme loptu i krene ka protivničkom golu, činio se nezaustaviljivim. Brz, snažan, razorna levica, sve to obezbedilo mu je kultni status.

Njegovu demonstraciju sile iz te sezone na svojoj koži osetio je i Udineze. Na Đuzepe Meaci, Adrijano je nokautirao Udineze posle samo 11 minuta igre. Prvo je levicom iz slobodnjaka sa nekih 30 metara načeo, mahera za primanje eurogolova – Morgana de Sanktisa.

A zatim je napravio sada već legendarni slalom, bukvalno od svog šesnaesterca, nanizao je nekoliko igrača Udinezea, posebno se ističe, po malo komična reakcija dugogodišnjeg defanzivca „zebri“, Adrijanovog sunarodnika, Felipea, koji je bukvalno pao na zadnjicu.

I opet ta razoran levica cepa mrežu. Na kraju je Inter ovu utakmicu dobio rezultatom 3:1.

Ljubitelji igrice Pro evolution soccer iz tih godina sigurno se sećaju da su sa Adrijanom sigurno uspevali da postignu slične ovakve majstorije…

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter