in ,

PRIJEM: Stonoteniska paraolimpijska reprezentacija kod Udovičića

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primio je srpsku paraolimpijsku reprezentaciju u stonom tenisu koji su na Evropskom prvenstvu u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom u Danskoj osvojili četiri medalje, kao i njihove trenere i predstavnike Paraolimpijskog komiteta Srbije.


-Čestitam vam na ogromnom uspehu! Retko ko može da se pohvali rezultatima poput vaših. Privilegija je i čast imati priliku da kažemo da se naša paraolimpijska reprezentacija u stonom tenisu godinama unazad uvek vraća sa medaljama sa Evropskih i Svetskih prvenstava – rekao je Udovičić.

On je naglasio da je Srbija zemlja koja se zalaže za svakog svog sportistu i da sve podržava i tretira jednako. Izjednačen je položaj olimpijaca i paraolimpijaca kroz Uredbu o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama i, kako kaže Udovičić, upravo se na taj način pokazuje da se među sportistima ne prave razlike.

-Ponosan sam na sve što su stonoteniseri učinili za Srbiju i srpski sport do danas. Svaka čast na istrajnosti, borbenosti, uloženom trudu i radu da biste održali takav kontinuitet u osvajanju medalja. Verujem da ćete u istom ritmu nastaviti i u budućnosti, a pre svega naredne godine u Riju, iz kog se, ne sumnjam, vraćate sa medaljama. Vaše je da budete najbolji, a država će uvek biti tu da vas podrži -istakao je Udovičić.

Predsednik paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović zahvalio se, kako ministru Udovičiću, tako i čitavoj Vladi Srbije na konstantnoj brizi za srpske paraolimpijske sportiste. Činjenica da su nagrade za osvajanje medalja na Olimpijskim igrama izjednačene za sve sportiste dovoljno govori o tome koliko država prepoznaje rad i trud paraolimpijaca. On je dodao i da se može osetiti ljubomora zemalja iz susedstva s obzirom na to da je Srbija jedna od retkih koja na ovakav način pruža podršku svojim sportistima.

Na prijemu kod ministra omladine i sporta bili su osvajači medalja Borislava Perić Ranković, Nada Matić, Zorica Popadić, Mitar Palikuća kao i Goran Perlić, stonoteniser koji nije osvojio medalju, ali ima velike šanse da se kvalifikuje na Igre u Riju, njihovi treneri, predsednik POKS Zoran Mićović i predsednik Stonoteniskog saveza osoba sa invaliditetom Srbije Sveta Dimitrijević.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

TEŽAK SLUČAJ: Šta se dešava sa Zvezdinom prijavom protiv Partizana?

KRAJ KARIJERE: Sise se povlači iz zdravstvenih razloga