0
ATP

NOVAK ĐOKOVIĆ: Ovo mi je najbolja godina u životu

Objavljeno: 19.10.15 u 09:07

Najbolji teniser planete, Novak Đoković, izjavio je da smatra da mu je 2015. godina najuspešnija u dosadašnjem životu.

– Sve funkcioniše kako treba u to nema sumnje. Drago mi je što sam ovako uspešan, ovo je najbolja godina u mom životu. Ipak, ne želim da se zanesem uspehom jer hoću na ovom nivou da igram još mnogo godina – rekao je Đoković posle osvajanje titule u Šangaju, devete ove sezone.

– Kako bih to učinio, moram da ostanem odlučan i posvećen načinu života koji vodim, što nije lako s obzirom na to da se konstantno putuje. Sada sam i otac, što malo komplikuje stvari. Ipak, imam podršku najbližih, pre svih moje supruge, a onda i braće i svog tima. Svi stoje iza mene kako bih ja bio najbolji što mogu da budem – istakao je svetski reket broj jedan.

Đoković je na dva poslednja turnira bio impresivan. U Pekingu i Šangaju nije izgubio niti jedan jedini set, a rivali su mu tek u dva navrata uzeli više od tri gema u jednom setu.

– Mislim da sam u ove dve nedelje igrao najbolje u životu kada je reč o uzastopnim turnirima. Imao sam energiju, nisam se umorio, a uspeo sam da održim intenzitet, koncentraciju i visok nivo igre od prvog meča u Pekingu do finala u Šangaju. Samo jednom u dve nedelje rivali su došli do taj brejka, što je neverovatno – poručio je Đoković.

Iako mu tek Rolan Garos nedostaje u riznici četiri najveća turnira, Đoković je naglasio da neće biti „smak sveta“ ukoliko to ne bude uspeo do kraja karijere.

– Sledeća godina je olimpijska, tako da su Igre prioritet. Posle toga u vrhu liste jeste Rolan Garos, kao i svi ostali Gren slem turniri. Ako nikada ne osvojim Garos, to neće biti smak sveta, i dalje imam neverovatnu karijeru – podvukao je Đoković, prenosi B92.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter