Državni sekretar za sport Predrag Peruničić primio je danas reprezentativce Srbije u dizanju tegova Tamaša i Tivadara Kajdočija, koji su Evropskom prvenstvu u Litvaniji za juniore i takmičare do 23 godine osvojili srebrnu i tri bronzane medalje.

Tamaš Kajdoči je u konkurenciji juniora osvojio tri medalje: srebrnu u disciplini izbačaj i bronzane u trzaju i olimpijskom biatlonu, dok je njegov brat Tivadar u konkurenciji takmičara do 23 godine osvojio bronzu u izbačaju, što je prva medalja na Evropskim prvenstvima u toj starosnoj kategoriji u istoriji srpskog Saveza.


– Ovo je nastavak odličnih rezultata stipendista Ministarstva omladine i sporta, veliki uspeh za naš sport i pokazatelj da rad i trud daju vrhunske rezultate – poručio je Peruničić.

On je istakao da je veoma ponosan kada mladi sportisti osvajaju medalje, posebno kada su u pitanju neprofitabilni sportovi, kao i da će Ministarstvo i dalje podržavati talentovane sportiste od kojih se u budućnosti može očekivati još mnogo novih odličja.

Prijemu su prisustvovali i predsednik Saveza Srbije za dizanje tegova Milan Mihajlović i trener braće Kajdoči Stipan Vert.

Tamaš Kajdoči prošle godine osvojio je prve medalje u istoriji Srbije za dizanje tegova na Evropskom prvenstvu i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama mladih.