4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD LIGA: Drugi vezani poraz Zvezde ostao u senci povrede Mitrovića (VIDEO)

Objavljeno: 18.10.15 u 19:10

Crvena zvezda zabeležila je drugi vezani poraz u ABA JTD ligi, pošto je u Pioniru poražena od Olimpije 77:73 (19:10, 11:18, 23:21, 20:28), a meč je obeležila teška povreda Luke Mitrovića.

Šampion je u rikvercu. Crvena zvezda zabeležila je drugi vezani poraz u regionalnom takmičenju. Olimpija u Ljubljanu van svih očekivanja ide uzdignutih ruku, a sve to najviše zahvaljujući Laporniku koji je van linije za tri poena rešetao odbranu Crvene zvezde.

Trenera crveno-belih Dejana Radonjića mora najviše da brine teška povreda kapitena Luke Mitrovića, koji je sredinom poslednje četvrtine na nosilima napustio halu. Igrači su ostali u šoku i bez snage da se bore sa danas sjajnom Olimpijom. Slovenci su sjajno otvorili meč i poveli sa 10:4, posle čega je usledila neverovatna odbrana šampiona ABA lige i serija 15:0 za vođstvo posle prvih deset minuta 19:10. U drugoj četvrtini dešava se veliki okret, Crvena zvezda ne može do koša (dala svega 11), što Olimpija koristi i dolazi u egal pred start drugog poluvrmena.

Četa Dejana Radonjića nije večeras blistala, pogotovo u šutu za tri poena. U trećoj četvrtini je vodila, ali ne sa više od četiri poena razlike – 53:49 koliko je bilo na kraju tog perioda. U poslednjih deset minuta Lapornik je uz pomoć Mesičeka i Zagorca napravio veliki preokret i Zvezdi naneo drugi poraz u ligi. Osam minuta pre kraja Ljubljančani su poveli sa 58:55, a prednost su sačuvali sve do kraja. Zvezda je poslednju šansu da se vrati ispustila 49 sekundi pre kraja, kada je Mekel promašio zicer za izjednačenje pri vođstvu gostiju 73:71. Usledila je penal serija, ali preokreta više nije bilo, Olimpija je iznenadila šampiona 77:73.

(Izvor: YouTube/Moja Crvena Zvezda)

Najefikasniji kod pobednika bio je Lapornik sa 22 poena i štem za tri pet od pet. Rajt i Zagorac su „upisali“ po 11 poena, dok je Mesiček ubeležio 10 koševa. Sa druge strane Mekel je imao 19 poena, Cirbes i povređeni Mitrović po 14, dok je Gudurić ubacio 11 koševa.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – OLIMPIJA : (30:28)

Hala: Pionir. Gledalaca: 2.201. Sudije: Sreten Radović, Miloš Koljenšić, Bojan Jovanić.

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Tompson 3, Mekel 19, Mitrović 14, Lazić 7, Simanić, Simonović, Skorcijanidis 4, Nastić 1, Gudurić 11, Jović, Cirbes 14.
OLIMPIJA: Rajt 11, Rupnik 2, Horvat 7, Mesiček 10, Nikolić, Vučetić, Lapornik 22, Lešić 8, Zagorac 11, Mahković 2, Zakis 4, Čančar.

[/stextbox]

0
0

4 Komentara

  1. Ja sam Partizanovac,ali mi je stvarno zao ovog momka Mitrovica.Decko je stvarno korektan i ne bi voleo da je u pitanju neka teska povreda.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter