0
Ostali sportovi

JEDINSTVENO NA BALKANU: U Pančevu otvoren trening centar za stoni fudbal

Objavljeno: 17.10.15 u 12:50

U prostorijama pančevačkog kluba otvoren je trening centar za stoni fudbal, što je jedinstveno ne samo u Srbiji, već i na Balkanu.

Pančevo je postalo prvi grad od Bugarske do Austrije koji je dobio trening centar specijalizovan za stoni fudbal. U prostorijama pančevačkog kluba nalazi se pet specijalizovanih stolova namenjenih za bavljenje ovim sportom, a sve to pred ‘Balkan kup’ koji će se održati u dvorani ‘Apolo’ od 23. do 25. oktobra i čiji će domaćin biti reprezentacija Srbije.

Jedan od sportova koji ima veliku tradiciju, ali više u amaterskom, nego profesionalnom bavljenju jeste stoni fudbal. Da bi se to promenilo Federacija stonog fudbala Srbije je u Pančevu otvorila trening centar specijalizovan za igranje stonog fudbala sa pet stolova različitih dimenzija.

– Od Sofije do Graca ne postoji ništa slično ovom trening centru. Puno znači za grad Pančevo i za nas u klubu stonog fudbala u Pančevu, jer smo uspeli ovakav prostor da osposobimo. Značiće i srpskoj reprezentaciji pošto će ovo biti dom naše reprezentacije i mesto gde ćemo se pripremati za sva važna takmičenja koja nas očekuju u budućnosti. Dugo godina nam je trebalo da dođemo do ovoga, od prvog turnira u malom kafiću, do ove priče, a sada idemo dalje – izjavio je predsednik Federacije stonog fudbala Srbije, Miloš Đorđević.

Trening centar u prostorijama pančevačkog kluba za stoni fudbal otvorio je gradski većnik zadužen za sport Aleksandar Farkaš.

– Drago mi je da je nešto ovako dovedeno u Pančevo. Mi kao grad ćemo sigurno stajati iza ovoga u budućnosti i zaista podržavamo svaku inicijativu ovog tipa kada neko dobar deo svega sam izvede, na nama je da se pridružimo podršci. Želimo sve najbolje i da ovde okupljate omladinu i sklanjate ih sa ulice, što i jeste cilj – poručio je Aleksandar Farkaš, član gradskog veća zadužen za sport.

Ovim sportom mogu se baviti ljudi svih uzrasta, a bilo je slučajeva kada su deca od deset godina pobeđivala znatno starije protivnike. Dobra taktika tokom meča može biti velika prednost, otkrio nam je Goran Stefković jedan od reprezentativaca Srbije.

– Postoje razne taktike, a jedna od najvažnijih jeste ta da napadač igra na procenat šuta. Nema popuštanja, mora da se igra konstantno i glavom, da se razmišlja. Finte nisu toliko bitne, koliko sama taktika. Igra se iz glave, a sve ostalo je trening. Ne postoji udarac koji ne može da se nauči ako se trenira dosta dugo. Ja treniram od pet do osam sati dnevno – rekao je Goran Stefković, reprezentativac Srbije u stonom fudbalu.

Kako bi se ovaj sport popularizovao i kod nas, u Pančevu će se od 23. do 25. oktobra održati ‘Balkan kup’ na kom će učestvovati reprezentacije Bugarske, Slovenije, Hrvatske i domaće selekcije Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter