5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD: Pojačani Partizan u osvajanju Zagreba (17.00h)

Objavljeno: 17.10.15 u 09:27

Derbi šestog kola regionalne ABA JTD lige odigraće košarkaši Cibone i Partizana večeras od 17 časova u Zagrebu.

Još iz doba stare Jugoslavije dueli između Cibone i Partizana izazivali su veliku pažnju poklonika košarke na ovim prostorima. Iako je od tog perioda bilo mnogo promena, nije ih bilo kada se radi o pažnji publike i želji navijača da se savlada nekada veliki rival.

U ovakvim susretima nema favorita, kakav god da je poredak na tabeli ili aktuelna forma. To potvrđuju i kladionice koje obema ekipama daju podjednake šanse za trijumf.

Oba tima će u ovaj meč ući sa pojačanjima, Partizan naravno jači za Danila Anđušića koji je tokom ove nedelje potpisao ugovor do kraja godine, dok je zagrebački tim doveo Džejmsa Florensa i Nebojšu Joksimovića.

Očekivanja iz oba tabora su uvek najveća, što potvrđuje i izjava Petra Božića pred ovaj susret.

– Cibona ima iskusnu ekipu koja će nas sigurno dočekati sa maksimalnom motivacijom na svom terenu. Kod kuće igraju izuzetno dobro, uprkos tome što i oni neke stvari rešavaju hodu, pre svega kompletiranje sastava. Sigurno je da će želeti da poprave utisak iz Valjeva. Mi, s druge strane, moramo da se potrudimo da nemamo praznog hoda i da agresivnim pristupom prikažemo dobru igru – upozorava trener Partizana.

Njegov kolega na klupi Cibone Slaven Rimac smatra da je Partizan kvalitetan rival, bez obzira na sve dobro poznate probleme sa kojima se suočava.

– Partizan je, bez obzira na svoje probleme, upisao važne pobede, na kojima gradi samopouzdanje. Ne smemo da mislimo toliko na rezultat koliko na igru, jer imamo mnogo „crnih rupa“. U svim utakmicama smo „prodali“ previše lopti, koje su na drugoj strani rezultirale poenima, što je uticalo na opadanje samopouzdanja tima – rekao je trener Cibone pred ovaj meč.

Utakmica u Zagrebu počinje u 17 časova, a pogledajte i zanimljivu ‘razmenu’ tvitova i arhivskih fotografija na internetu kao pravu najavu za ovaj meč.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ABA JTD liga, 6. kolo

petak, 16. oktobar

Zadar – Tajfun 73:67

subota, 17. oktobar:

17.00 Cibona – Partizan
19.00 Krka – Metalac
21.00 Budućnost – Cedevita

nedelja, 18. oktobar

19.00 Crvena zvezda – Olimpija
21.00 Sutjeska – MZT Skoplje

ponedeljak, 19. oktobar

21.00 Mega Leks – Igokea

[/stextbox]

 

0
0

5 Komentara

  1. Kakav naslov…pa Cibona se duplo jače pojačala i ovo je najsigurniji kec u Evropi danas.Ko igra kladionicu,može lepo danas da zaradi na ovoj utakmici a još ako poveže sa Zvezdom u fudbalu,eto kinte.

    0
    0
    Odgovori
    • Kao sto sam i rekao…ko me je poslusao,zaradio je kintu.Uz to,Cibosi su igrali bez onog crnca iz Zadra,koji je potpisao pre neki dan.Da je on igrao,bilo bi 15-tak razlike.

      0
      0
      Odgovori
  2. Opste poznata stvar, Partizan je mnogo puta osvojio i POKORIO zagreb, za razliku od INCESTNIH STUBOVA SRAMA KOJI SAMO BRATSKU IM MUTANT TVOREVINU CEDEVITU ILI ZADAR „POBEDJUJU“ ILI RECIMO SLOBODU iz TUZLE… .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
    • Vidi ga devastirani ludak,naučio još jednu novu reč da upotrebi.samo pobrkao lončiće malo.Upravo je Zvezda više puta pokorila ZG,od raspada Juge ,od Ciboninog brata koji je promenio adresu i preselio se u Bgd,i sada figurira kao najveća sramota Srbije.Ućutaćeš ti već večeras a tek za dve nedelje te nigde neće biti,kad vas demoliramo sa 50 razlike.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter