0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

MITROVIĆ: Visoka razlika diže samopouzdanje. A sada Olimpija, pa Real

Objavljeno: 16.10.15 u 12:18

Crvena zvezda je premijeru u ovogodišnjoj Evroligi začinila pobedom nad Strazburom, a kapiten Luka Mitrović smatra da je tome najviše doprinela odbrana.

-Dobra utakmica, pre svega u odbrani. Izuzev prve četvrtine, to je zaista dobro izgledalo. Videlo se to i po njima, jer su oni ekipa koja mnogo loše reaguje na tvrdu i agresivnu odbranu. Znali smo to i videlo se u prvoj četvrtini da čim ih pustite malo, oni tu igraju, pokažu šta znaju, svoj talenat i onda je teško igrati sa njima – rekao je Mitrović novinarima posle meča.

Zvezda gubila posle prve četvrtine, ali je na kraju dobila sa sa 81:59.

-Čim smo ih malo pritisli, odmah su imali slabija rešenja u napadu. Mi smo to iskoristili sa mnogo lakih poena, što nam je dobro došlo i diglo značajno samopouzdanje i na kraju smo slavili sa visokom razlikom, što je takođe bitno.

Kapiten Zvezde je sakupio 13 poena i šest skokova, ali u prvi plan stavlja timsku igru.

-Bitno je da mi igramo dobro. Inaše timske igre će doći i dobra individualna igra. Naravno, uvek može bolje i uvek ima prostora za napredak, ali lakše je ispravljati te stvari kada ekipa igra dobro.

Zvezda u sledećem kolu igra u Madridu, sa evropskim prvakom Real Madridom. 

-Idemo u goste prvaku Evrope, ali pre toga imamo Olimpiju, koja je za nas bitniji meč. Nemamo prava na kiks, naročito kod kuće. Tek kad ‘odradimo’ Olimpiju, okrećemo se Realu – zaključio je Mitrović.

Podsetite se šta je rekao trener Radonjić, ali i jedan od najboljih, Tompson.  Ako ste propustili meč, pogledajte delić atmosfere u našoj fotogaleriji.

Znate li da ABA JTD liga može da ostane bez predstavnika za EL?

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter