0
Evroliga

BOGDAN BOGDANOVIĆ: Pratim Partizan, motivisan sam za Zvezdu

Objavljeno: 16.10.15 u 10:41

Reprezentativac Srbije, Bogdan Bogdanović, izjavio je da je spreman za predstojeću sezonu u Evroligi i okršaj sa nekadašnjim „večitim“ rivalom, Crvenom zvzedom.

On je, u opširnom intervjuu za B92, govorio i o aktuelnim dešavanjima u bivšem klubu, Partizanu, koja pomno prati iz Istanbulua.

– Svi su prognozirali mnogo lošiji start, lošiju ekipu, ali dolaskom Pekovića krenulo je nabolje. Dovedeni su neki iskusniji igrači, pojačaće se Partizan još, verujem uvek u njih, navijam i trudim se da pogledam utakmice kada imam vremena. Dosta je mladih igrača, i Pera je mlad kao trener, zaista svaka čast momcima na borbi u teškoj situaciji – rekao je Bogdanović.

Kada je reč o okršaju sa Crvenom zvezdom, kojeg će Bogdanović nesumnjivo imati pošto se u Evroligi nalazi sa svojim Fenerom u istoj grupi kao i crveno-beli, srpski reprezentativac kaže da je svestan težine ispita.

– Znam da je teško igrati u Beogradu, po priči drugih igrača. Motivišem se isto za svaku utakmicu, ali možda ću imati malo veći motiv na tom gostovanju, što je i normalno. Ipak, to ne mora nužno da bude pozitivno, često preveliki adrenalin donese pritisak i stvari odvuče u kontrasmer. Gledao sam Zvezdu sa Cedevitom i igrali smo protiv njih na pripremana. Mislim da im nedostaje Dangubić, pogotovo u odbrani, on je tu nametao ritam. Čekaju da proradi Tompson, on do sada nije mnogo pokazao, a ima kvalitet. Za sada igraju korektno, ali mogu još bolje, uveren sam da će se dodatno dići – poručio je Bogdanović.

Mladi košarkaš veruje da može da podigne nivo svoje igre.

 – Da, mislim da treba da podignem igru na još viši nivo i da budem agresivniji ka košu nego prošle sezone. Ove godine ću imati još više prostora, ali to zavisi i od utakmice do utakmice. Košarka se promenila, skauting je napredovao i protivnici se lako prilagode kada ekipa sve vreme zavisi od jednog igrača, zato ne može uvek jedan košarkaš da nosi najveći teret“, objašnjava Bogdan i dodaje da se može napredovati i van terena – poručio je između ostalog Bogdanović.

On je rekao i da će pomoći Kaliniću da se što bolje adaptira na novu sredinu u Fenerbahčeu, da je san svakog igrača da igra u NBA ligi te da očekuje kvalitetnu sezonu u Evroligi pošto je u nju došao veliki broj igrača upravo iz američke NBA lige.

Analizirajući učinak Srbije na nedavno okončanom EP, Bogdanović je kazao da je „presudio loš dan protiv Litvanije u polufinalu“. On je rekao i da veruje da Nemanja Bjelica može da zablista u dresu Minesote Timbervulvs i da je najvažnije da dobije minute na parketu jer kvalitet poseduje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter