3
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL: Zvezda na krilima Cirbesa ubedljiva protiv Strazbura (VIDEO)

Objavljeno: 15.10.15 u 20:55

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Strazbur u prvom kolu Evrolige rezultatom 81:59 (19:20, 24:12, 19:16, 19:11)

Iako je ovo bio prvi meč u novoj sezoni Evrolige, za Crvenu zvezdu je bio jedan od ključnih, jer je pobeda bila imperativ. Poraz nikako nije smeo da se desi, jer je ovo bio možda i jedini duel u kom su crveno-beli bili izraziti favoriti.

Možda baš zbog toga su izabranici Dejana Radonjića meč počeli stegnuto, što se i odrazilo na početni rezultat. Ekipa Strazbura je pogađala gotovo sve šuteve sa distance, a u tome je prednjačio plejmejker Buboa koji je u tim momentima šutirao 3/3 za tri poena.

Međutim, posle tajm-auta Dejana Radonjića, Zvezda je zaigrala znatno bolje, pre svega u napadu, a tome je doprineo i ulazak mladog Marka Gudurića, debitanta u Evroligi, koji je sjajnom partijom iznenadio Francuze.

Na to se nadovezao nepogrešivi Maik Cirbes koji je u prvih 13 minuta upisao čak 14 poena. Posle dobre odbrane, Marko Simonović je trojkom doneo Zvezdi najveću prednost od sedam poena, a onda i Stefan Jović za ‘plus 11’. Toliko je iznosila i prednost crveno-belih na poluvremenu kada je bilo 43:32.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Zvezda je i u nastavku nastavila sa dobrom odbranom, što je najbolje oslikala krađa centra Cirbesa i poentiranje u kontranapadu.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Osim perioda kada je Strazbur došao do zaostatka od sedam poena, prednost Zvezde je rasla tokom meča, a pred kraj prvog poluvremena je vođstvo iznosilo i 17 poena, ali je pogodak Lelua sa svoje polovine na isteku četvrtine dodatno upozorio crveno-bele pred ulazak u poslednju deonicu.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Međutim, to nije pokolebalo crveno-bele koji su i u poslednjoj deonici dominirali i na kraju odneli ubedljivu pobedu od preko 20 poena razlike. Konačan rezultat bio je 81:59.

Najefikasniji na ovom susretu bio je Maik Cirbes sa 18 poena i sedam skokova, a imao je dobru pratnju u vidu Luke Mitrovića sa 13 i Stefana Jovića sa 12 postignutih poena. Na drugoj strani se istakao Rodrigo Buboa sa 17 i Vladimir Golubović sa 12 ubačenih poena.

U narednom kolu Crvena zvezda će gostovati šampionu Evrope Realu u Madridu, dok će Strazbur dočekati Fenerbahče.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Kombank Arena, 1. kolo Evrolige
Gledalaca: oko 14.000
Sudije: Irezuelo (Španija), Zamojski (Poljska), Haliko (Estonija).

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Tompson 11, Mekel 4, Mitrović 13, Lazić 2, Simanić, Simonović 7, Skorcanitis 6, Nastić 2, Gudurić 6, Jović 12, Cirbes 18.

STRAZBUR: Koluns 2, Buboa 17, Lakomb 5, Lelup 11, Kembel 3, Ntilikina 1, Fofana 2, Golubović 12, Vims 4, Duport 2.

[/stextbox]

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter