0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆ: Huk sa tribinama nam je pomogao da budemo bolji nego što realno jesmo

Objavljeno: 15.10.15 u 21:45

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je veoma zadovoljan pobedom svog tima u duelu sa Strazburom, ali pored toga raduje ga i odlična igra tima pre svega u odbrani.

– Čestitke momcima na igri i pobedi. Hvala navijačima što su napravili odličan ambijent večeras iako je bilo dosta polemike oko toga da li će hala biti puna. To nam je pomoglo da budemo bolji nego što to realno jesmo. Počeli smo bez dosta koncentracije i sa tenzijom u napadu, uz dosta grešaka. Kako je vreme odmicalo dizali smo nivo igre u odbrani i bili mnogo pametniji i konkretniji u odbrani. Na poluvremenu smo imali dobru poziciju za nas, ali na početku drugog smo opet imali izgubljene lopte u nekim situacijama koje su bile plod naših lošiih ideja i postavki. Dobrom odbranom smo uspeli da održimo prednost, podigli smo dodatno agresivnost i laganim poenima iz kontri došli do pobede koja je na kraju bila ubedljiva sa dobrim procentima i dobrim odnosom prema igri.

Radonjić je upozorio da posle ove pobede ne bi trebalo da bude euforije, ali ni u slučaju poraza u Evroligi ne bi trebalo da bude depresije.

– Ova pobeda raduje i zbog kvaliteta igre jer je očigledno da se dižemo. U ovom trenutku nam je mnogo značajna jer nam je raspored takav da nije iznenađenje da imamo sedam vezanih poraza. Ako smo u statusu da posle eventualnog poraza od Reala bude stanje depresivno onda to ni za koga nije dobro. Ova sezona je bitna, ali i posle nje ima da se igra. Sve ovo mora da se iznese na dobar način i da stvaramo dobru podlogu da sledeće sezone budemo još i bolji.

Trener Crvene zvezde je otkrio i da je Marko Tejić počeo sa laganim trčanjem i da bi uskoro mogao da se priključi ekipi, dok Dangubića očekuje novi pregled, ali prognoze su da bi mogao da se vrati na teren ranije nego što je u prvi mah najavljeno.

Pročitajte i izjavu Rajana Tompsona posle večerašnje pobede crveno-belih.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter