0
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP ŠANGAJ: Novak nastavlja teror, Lopezu samo pet gemova

Objavljeno: 15.10.15 u 12:00

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nema nameru da prestane da teroriše rivale na turnirima u Kini pa je tako u 3. kolu Matsersa u Šangaju savladao Španca Felisijana Lopeza sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3, posle jednog sata i 11 minuta igre.

Kada je u prvom setu posle četiri gema rezultat glasio 2:2 činilo se da bi Lopez mogao da bude taj koji će nešto više oznojiti Novaka, ali to se ipak nije desilo.

Usledila je serija od pet vezanih gemova koje je dobio Đoković što znači da je prvi set rešio u svoju korist sa 6:2, a u drugom odmah poveo sa 1:0. Baš kao i u prvom delu meča i u drugom je Španac bio ravnopravan rival samo na početku, a onda je Srbin dodao gas i jednostavno pregazio rivala. Nije iskoristio prvu meč loptu, na servis protivnika, ali jeste sledeću kada je u narednom gemu došao do 40:0.

Zanimljivo je da Novaka nije preterano dobro služio prvi servis (58%), ali je i pored toga uspeo da ne izgubi nijedan gem kada je on izvodio početni udarac iako je Lopez imao tri brejk lopte. Sa druge strane odlično je reternirao o čemu svedoči čak 15 brejk lopti do kojih je došao, ali za razliku od nekih prethodnih mečeva nije imao naročito dobru realizaciju pošto je iskoristio „samo“ tri.

U četvrtfinalu Novak će odmeriti snage sa boljim iz duela Australijanca Bernarda Tomića i Francuza Rišara Gaskea.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter