0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

GRBIĆ ISKREN I REALAN: Nije lepo priznati, ali Francuska je jača od nas

Objavljeno: 14.10.15 u 21:20

Veliki je Nikola Grbić bio i kao igrač i kao selektor je takav, i u pobedama i u porazima.

Francuzi su sa 3:1 savladali Srbiju i plasirali se u polufinale EP, po rečima našeg stručnjaka – potpuno zasluženo.

-Mislim da su u ovom momentu i Rusija i Francuska jače ekipe od nas. Nikada to nije lepo da se prizna, ali to je nešto što ja govorim momcima od prvog dana: ‘Daj da uradimo sve što možemo, a ako oni igraju fenomenalno i bolje od nas i zasluženo nas pobede, svaka čast, izgubili smo od boljih’. To se desilo sada i u tom smislu treba čestitati Francuzima jer su odigrali bolji meč od nas – rekao je Grbić posle meča.

Francuska igrala bolje, osim u trećem setu.

-Ne mogu da kažem da smo pogrešili taktički ili tehnički. Moramo da napredujemo, da naučimo da igramo pod pritiskom, da naučimo da igramo protiv boljih od sebe i da se ne predajemo do kraja, bez obzira što su se stvari iskomplikovale na terenu i što nam rezultat ne ide u korist. Jednostavno, to nije uvek lako uraditi. Toga sam svestan, i naravno da je to lakše uraditi protiv Estonije nego protiv Francuske ili Rusije, ali ako želimo da napravimo neki rezultat i da se borimo protiv ovih ekipa, moramo da napravimo korak napred.

Srbija će kvalifikacije za Olimpijske igre igrati početkom sledeće godine, u Berlinu.

-Mi sada treba da izvučemo pouke iz ovog turnira, da vidimo šta smo uradili dobro, šta loše. Mislim da smo ispunili predviđeni plan i sada hoću da vidim da li su plan i način na koji smo ga ispunili bio pogrešan ili je ovo naš maksimum, a posle toga da krenemo da radimo na stvarima koje možemo da poboljšamo -zaključio je Grbić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter