2
Evroliga

FOTO: STARSPORT

CRVENO-BELI UOČI EVROLIGE: Strazbur nije autsajder, veliki uspeh bio bi TOP 16

Objavljeno: 14.10.15 u 14:20

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonić izjavio je pred start Evrolige da nije očekivao ovakav početak sezone, sa oscilacijama i povredama.

– Dosta se pričalo i priča o utakmica u pripremnom periodu, planirali smo da drugačije započnemo prvenstvo, ali nismo bili u prilici da sprovodimo sve naše planove zbog odsustva igrača usled povreda. Nije bilo lako funkcionistati u tim uslovima i trenutno imamo dva igrača van tima. Očigledno je da je ekipa rasla kroz te mečeve i evidentno je da ima puno posla i da će biti još oscilcija – rekao je Radonjić na konferenciji za medije pred početak Evrolige.

O ekipi Strazbura ima samo reči hvale:

– Strazbur je ekipa koja poseduje dobre atletske sposobnosti, imaju iskustvo i potencijal i ono što je karakteristično je da igraju dobro u gostima. U svakom slučaju ne smemo da ih pustimo da se razigraju, nego da mi igramo našu igru i nametnemo naš ritam. Naši navijači prave razliku u evropskim okvirima i zbog svih problema verujem da će prepoznati situaciju i pomoći nam da odigramo iznad naših mogućnosti. Izaći ćemo na teren i pokušati da dođemo do pobede – istakao je Radonjić.

On smatra da bi plasman u TOP 16 fazu Evrolige ove sezone predstavljao veliki uspeh za klub.

– Mislim da svaka od 24 ekipe koje učestvuju u Evroligi imaju želju da dođu do TOP 16. Imamo grupu koja je mnogo jača nego prošle sezone, definitivno najjaca, sa timovima koji imaju ambiciju da se bore za sam vrh Evrolige. Strazbur je odmah stavljen u grupu timova koji ne mogu da budu konkurentni, a ja ne slažem s tim i mislim da mogu dosta da pokažu – rekao je Dejan Radonjić.

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović ponovio je reči trenera da svi moraju biti maksimalno oprezni pred duel sa Strazburom.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Mnogo bolje funkcionišemo što je jako bitno pred velike izazove. Sutra nas očekuje utakmica sa Strazburom, na papiru možda najslabija ekipa u grupi, ali moramo da uđemo oprezno u utakmicu. Moramo da nametnemo naš ritam i iskoristio bih priliku da pozovem navijače da dođu, iako se ne radi o toliko, po imenu, jakom rivalu – rekao je Mitrović i uporedio atmosfere kada se mečevi igraju u Pioniru, odnosno, u Areni:

– Prošle godine smo komentarisali da za nas je veliki užitak da igramo i u Pioniru i u Areni. Možda je Pionir akustičničniji, ali i osećaj kada uđete pred 20.000 ljudi u Areni je neopisiv. Cela Evropa zna da su gostovanja u te dve hale „najvrelija“ u Evroligi – zaključio je Mitrović.

Utakmica prvog kola Evrolige između Crvene zvezde i Strazbura igra se sutra sa početkom u 19 časova.

0
0

2 Komentara

  1. Kod DR. (drvosece iz CG..)) Radonje primetno je SPIRITUALNO „ZNANJE“, koje mu se „prenelo“ od gazde DESPOTA MEGALOMANIJE, a sve u cilju SIRENJA: SPINA, LAZI, OBMANA I PREVARA NJIHOVOJ IZRENTIRANANOJ I „HIPNOTISANOJ GOMILI“ , NAVIJACICAMA DS..!!!.. .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter