0
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP ŠANGAJ: Đoković rutinski preko Kližana, Troicki ‘ispustio’ Vavrinku

Objavljeno: 14.10.15 u 13:29

Prvog dana takmičenja za srpske tenisere na turniru u Šangaju dvojica muških takmičara imali su polovičan učinak.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković više nego ubedljivo je savladao Martina Kližana u prvom meču na ATP turniru u Šangaju – 2:0 (6:2, 6:1).

Đoković je dominirao u svim segmentima igre, a Slovak je od silne nemoći i preko 30 neiznuđenih grešaka mogao samo da lomi svoje rekete. U narednom kolu Đoković će se sastati sa boljim iz duela Felisijano Lopes – Dominik Tim.

Drugi srpski teniser u Šangaju Viktor Troicki eliminisan je na startu turnira od Švajcarca Stana Vavrinke i to rezultatom 2:0 (7:6, 6:3).

Velika šteta za Troickog je što nije realizovao odličan start meča kada je poveo sa 4:1 u gemovima. Međutim, dozvolio je Vavrinki da se vrati, da uvede set u taj-brejk i tamo povede sa 1:0.

Na početku drugog Švajcarac je odmah napravio brejk i tako poveo što je iskoristio do kraja seta i rešio meč u svoju korist, iako je Troicki imao brejk-loptu u osmom gemu da se potpuno vrati u meč.

U narednom kolu Stan Vavrinka će ponovo imati težak zadatak, pošto će se sastati sa hrvatskim teniserom Marinom Čilićem.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter