5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

UPRAVA ITALIJANSKOG VELIKANA PRELOMILA: Želimo da angažujemo ‘Srpskog Falkaa’

Objavljeno: 13.10.15 u 10:39

Kako stoje stvari, dani mladog Luke Jovića u taboru Crvene zvezde su odbrojani. Jedan od najtalentovanijih igrača crveno-belih, po svoj prilici, karijeru će nastaviti u Seriji A.

Naime, skauti sedmostrukog šampiona Italije, ekipe Torina, posle pomnog praćenja igara Zvezdinog bisera u Talinu doneli su konačnu odluku i upravi su poslali zeleno svetlo kada je reč o angažmanu 17-godišnjeg napadača.

Mega talentovani Jović je na dva susreta za Omladinsku selekciju Srbije u Talinu postigao tri gola i to mu je bila najveća preporuka skautima slavnog italijanskog kluba.

Kako prenose Novosti, Torino će sačekati kraj godine, tačnije 23. decembar, kada će Luka Jović proslaviti svoj 18. rođendan i tako postati punoletan, a onda će krenuti u ofanzivu na angažman „Srpskog Falkaa„.

Prema informacijama ovog lista, sportski direktor Torina u najskorije vreme će započeti dijalog sa menadžerskom agencijom Pinija Zahavija oko angažmana Luke Jovića.

Kao što je poznato, upravo Zahavi i njegov Investicioni fond poseduje čak 70 % prava na ugovor Luke Jovića pošto ga je otkupila za sumu od 1.4 miliona evra. U Torinu smatraju da će suma od 3 miliona zadovoljiti apetit Zahavija i da će ta sredstva biti dovoljna da ovaj momak već u januaru krene putem „čizme“. Za samog igrača sprema se i unosan ugovor na čak pet sezona.

Ukoliko do transfera dođe, crveno-beli se neće preterano opariti pošto imaju prava na tek 30% prihoda, odnosno u ovom slučaju na sumu od oko 900.000 evra. Interesovanje za 17-godišnjeg napadača do sada su ispoljili i Totenhem, Benfika i Ajaks ali oni nisu navodno konkretni poput Torina.

0
0

5 Komentara

  1. GOSPODO DRAGA PA DOSTA JE VIŠE TIH MENAĐŽERA I KOJEKAKVIH AGENCIJA TO MORA DA SE PREKINE A KLUB ILI KLUBOVI SVOJE IGRAČE DA PRODAJU KAO NEKADA A ŠTO SE TIČE LUKE JOVIĆA TO BI ZA NJEGA BILO PRERANO DA IDE U BILO KOJI KLUB JER NI U ZVEZDI SE NIJE NEŠTO PRETERANO NAIGRAO AKO JE SUDI TI PO NJEGOVOM TALENTU.IGRAČ DOK NE NAPUNI BAREM 23 LETA NEMA ŠTA DA TRAŽI PO EVROPI A DA SVOM ODSKOČNOM KLUBU PRETHODNO NIJE DONEO KORIST I REZULTATE.

    0
    0
    Odgovori
  2. Oni ne mogu da pregovaraju sa Zahavijem u ime FK Crvena zvezda. Novinari mogu nekad da napisu i nesto realno i logicno. Zvezda moze za svojih 30% da trazi koliko god zeli, ako se ne dogovore – nikom nista. Igrac onda ostaje u klubu. Drugo, oni mogu da se dogovore samo za Zahavijem da otkupe njegov deo, a sto se tice Zvezdinog mislim da ce tu procenti od naredne prodaje da rade veliku pricu, a manje suma za otkup..

    0
    0
    Odgovori
  3. Ljudi, pa dokle više, ovo je smešno. Prvo italijanski „velikan“ Torino, drugo „srpski Falkao“ još smešnije. Čovek onomad dao tri gola na dve tekme slučajno, nije ni bitno, i od tada ga nigde nema, i postade čovek srpski Falkao, nemam više reči…..sramota….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter