0
Fudbal

FOTO: UEFA

UEFA (ZA SADA) RASPRŠILA NADE SRBA I DANACA: Albanci nisu pod istragom

Objavljeno: 13.10.15 u 17:57

Povodom najave da bi Evropska kuća fudbala, na insistiranje Danaca, mogla da povede istragu protiv Fudbalskog saveza Albanije zbog navodnih nečasnih radnji kada je u pitanju duel sa Jermenijom u Jerevanu zvanično se oglasila UEFA.

Naime, organizacija čije je sedište u švajcarskom Nionu tvrdi da prati sva moguća dešavanja u takmičenjima koja su pod njenim okriljem, ali da trenutno ne vodi nikakvu istragu protiv Albanije.

– Poštovani, UEFA konstantno nadzire sve mečeve reprezentacija i nacionalnih šampionata svake od naših 54 članica. Radi se otprilike o 32.000 utakmica po sezoni, računajuci i Ligu šampiona i Ligu Evrope. Ukoliko ustanovimo da se desilo nešto neuobičajeno ili nenormalno, odmah ćemo pokrenuti istragu. Čak i u slučaju utakmice za koju ste se raspitivali, piše u odogovoru UEFA na pitanje koje im je stiglo iz redakcije Večernjih novosti.

Dakle, za sada istrage nema, ali nije nemoguće da do nje dođe ukoliko se ustanovi da je bilo čudnih radnji.

Podsećamo da navodno Danci insistiraju na istrazi i nadaju se da bi oni umesto diskvalifikovanih Albanaca (ukoliko se utvrdi krivica) mogli direktno na EURO, dok bi u tom slučaju Srbija zauzela treće mesto u grupi i dobila bi pravo da pokuša da se kroz baraž plasira na Evropsko prvenstvo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter