0
Fudbal

FOTO: fifa.com

KVALIFIKACIJE ZA EP: Dva gola Šaponjića malo, bezbolan poraz od Češke

Objavljeno: 13.10.15 u 16:29

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u meču 3. kola grupe 12 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od selekcije Češke sa 4:2 (2:1).

Već nakon nepunih 20 minuta igre Česi su došli do dva gola prednosti golovima Klime, ali je Ivan Šaponjić najrpre smanjio zaostatak na kraju prvog i doneo izjednačenje početkom drugog poluvremena. Međutim, nisu imali snage naši momci za potpuni preokret već su Česi bili ti koji su bili opasniji i konkretniji pa su na kraju osvojili sva tri boda pošto su pogađali Ladra u 63. i Kuhta u 83. minutu.

Selekcija koju vodi Branislav Nikolić osvojila je drugo mesto u grupi 12 sa šest osvojenih bodova, ali joj i to bilo dovoljno da se plasira u drugu fzu u kojoj će se takmičiti 28 selekcija podeljenih u sedam grupa iz kojih će samo pobednik ići na Evropsko prvenstvo.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Srbija – Češka 2:4 (1:2)
(Šaponjić 36, 47 – Klima 15, 19p, Ladra 63, Kuhta 83)

Sudija: Tobijas Štiler (Nemačka)
Stadion: Kalevi (Talin)
Žuti kartoni: Zlatković, Glavčić, Šaponjić, Šarenac – Brezina, Trubač, Klima, Štepanek

Srbija: Nikolić, Mijailović, Stojanović (5 Šarenac), Zlatković, Stanković, Glavčić, Jovanović, Zličić (58 Lutovac), Senić, Šaponjić

Češka: Svaček, Souček, Liška (46 Štepanek), Čmelik, Brežina, Vizner, Trubač, Pruha, Klima (84 Mihalik), Hašek (64 Kuhta), Ladra

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter