0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

RUKOMETAŠICE MOĆNE U ITALIJI: EP u Švedskoj je sada još bliže!

Objavljeno: 12.10.15 u 00:42

Ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je u gostima selekciju Italije sa 32:19 (15:10), u utakmici drugog kola druge grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranice selektora Saše Boškovića su otišle po pobedu i to su i ostvarile. Tokom čitavog meča su jasno imale cilj, znale su šta i kako treba činiti i  rutinski si prišle korak bliže plasmanu na EP u Švedskoj.

Najefikasnije su bile Jelena Živković sa osam i Katarina Krpež sa sedam golova. U prvom meču drugog kola Češka je kao gost savladala Ukrajinu sa 24:20 (8:12). češka i Srbija imaju po četiri boda, a Ukrajina i Italija su bez bodova. 

Narednu utakmicu rukometašice Srbije igraju u martu 2016. na gostujućem terenu protiv Češke.

Kao što smo predviđali pre utakmice, ova pobeda nas vodi u Švedsku, s obzirom da smo već pobedili Ukrajinu i da je Češka pobedila Ukrajinu. Ono čemu treba da težimo je da igramo još bolje i još odlučnije u napadu i to je put koji vodi ovu reprezentaciju dalje. Čestitam devojkama, pokazali smo kad ispoštujemo dogovor da pobeđujemo. Zadovoljan sam kako smo igrali u odbrani. Imali smo padove kad dobro odigramo odbranu, ali zato ne odigramo dobro kontranapad i na tome treba još da radimo. Zahvaljujem još jednom trenerima svih klubova, jer su devojke došle maksimalno spremne – zaključio je Bošković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter