0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

POLICIJSKA ISTRAGA: Ko je organizovao skandiranje ‘Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji’!?

Objavljeno: 12.10.15 u 18:44

Albanci u Bujanovcu i Preševu su u nedelju veče na ulicama proslavili plasman fudbalske reprezentacije Albanije na Evropsko prvenstvo, a zbog skandiranja „Ubij, zakolji da Srbin ne postoji“, policija radi na otkrivanju počinioca, prenose danas lokalni mediji.

Ponašanje dela lokalnih Albanaca u Bujanovcu danas je oštro osudio i predsednik Koordinaciong tela za Preševo Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković zatrživši od nadležnih organa da utvrde, što pre, sve činjenice o tim dešavanjima.

On je rekao Tanjugu da treba utvrdi i da li je to bilo spontano okupljanje ili organizovano i da li, „ako je bilo organizovan, treba utvrditi ko ga je organizovao“.

– U svakom slučaju ne podržavamo takvo ponašanje jer su prekršeni svi kodeksi i norme navijačkog ponašanja – rekao je Stanković.

Više tužilaštvo dalo je nalog Policijskoj upravi u Vranju za podizanje krivične prijave protiv nepoznatog počinioca ili više njih koji su u nedelju uveče u Bujanovcu počinili krivično delo izazivanje verske netrpreljivosti, prenosi portal Bujanovačke.rs pozivajući se na nezvanična saznanja iz policije.

Tokom slavlja u Bujanovcu čulo se skandiranje „Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji“, čime je, po oceni Tužilaštva, počinjeno krivično delo izazivanje rasne, nacionalne i verske netrpeljivosti, navodi taj portal na srpskom jeziku.

Dešavanja u Bujanovcu osudio je kako je preneo OK radio i poslanik SPS Zoran Antić istakavši da je to što se desilo „pitanje za predstavnike nadležnih organa Srbije, predstavnike Evropske unije i međunarodnih organizacija“.

Slavlje koje je zapocelo u lokalnim kafi zatim nastavljeno vošnjama u koloni ulicama Bujanovca i Preševa eksaliralo je uvredljivim povicima i govorom mrznje u Bujanovcu, preneo je portal „Južne vesti“

U Preševu i Bujanovcu niko se danas od prestavnika Albanaca nije oglasio povodom ovog incidenta u Bujanovcu, preneo je taj portal.

Portali na albanskom jeziku, kao i portal „Bujanovačke“ objavilili su snimke navijača koji slave u Presevu i Bujanovcu na kojima se vidi dosta mladih ljudi od kojih su neki nosili obeležja reprezentacije Albanije i simbola te države.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter