0
Košarka

FOTO: twitter

PLJUŠTE POHVALE: Bjelica ponovo ‘dvocifren’, Amerikanci oduševljeni Srbinom i pored poraza (VIDEO)

Objavljeno: 11.10.15 u 08:46

Srpski košarkaš stiče sve veću reputaciju u najjačoj ligi sveta, a tek je odigrao drugi meč na tlu SAD.

U toku je predsezona u kojoj se NBA timovi pripremaju za novu sezonu. Nama veliku pažnju privlače klubovi u kojima igraju srpski igrači, a noćas je to bila Minesota, odnosno, nastup Nemanje Bjelice u meču protiv Čikago Bulsa, koji su slavili sa 114:105.

I bio je odličan, gotovo identično kao u debitantskom nastupu protiv Oklahome. Za 17 minuta provedenih na parketu ubacio je 11 poena, uhvatio čak devet skokova, podelio jednu asistenciju, osvojio dve lopte, ali i izgubio četiri. Šutirao je solidnih 2/3 za dva, 1/1 za tri, uz besprekoran šut sa linije slobodnih bacanja – 4/4.

Američki mediji bili su oduševljeni njegovim nastupom, a i pored poraza pljuštale su pohvale na račun srpskog reprezentativca:

– On je bio jedan od onih retkih igrača Minesote koji je zapravo znao šta radi na terenu. Uspevao je da dobro distribuira loptu saigračima, da pravi dobre poteze, nešto na šta će nas brzo navići da od njega stalno i očekujemo – piše o Bjelici renomirani ‘SBNation’.

Što se tiče ostalih igrača, Bjelicin saigrač Tajus Džons je bio najefikasniji sa 18 poena, a po 13 su postigli Karl Entoni-Tauns i Gourgi Dieng, dok je na drugoj strani kod Čikaga takođe 18 ubacio Eton Mur, dok je dva manje postigao Dag Mekdermot.

(Izvor: youtube / nba repcam)

U ostalim susretima prethodne večeri Filadelfija je pobedila Bruklin sa 97:95, Detroit je slavio nad ekipom Milvokija – 88:117, a Sakramento je bio bolji od Portlanda rezultatom 94:90.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter