0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2016: Poslednji let ‘Orlova’, za bolje sutra protiv ‘okrnjenog’ Portugala (18.00)

Objavljeno: 11.10.15 u 09:05

Fudbalska reprezentacija Srbije danas završava nastup u kvalifikacijama za EURO u Francuskoj utakmicom protiv Portugala.

Fudbaleri reprezentacije Srbije obradovali su naciju pobedom nad Albanijom u Elbasanu rezultatom 2:0, što je bilo proslavljano širom Evrope, ali i u samoj zemlji. Sada će ista ta nacija imati priliku da se oduži istim tim fudbalerima za radost koju su im doneli u četvrtak uveče.

Srbija će u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se sledeće godine održava u Francuskoj na stadionu Partizana dočekati Portugal, koji je svoj plasman na prvenstvo obezbedio pobedom nad Danskom iste večeri. Strelac tada je bio Žoao Mutinjo u 66. minutu, za veliku radost Portugalaca.

On će biti u Beogradu i danas, ali neće biti prve zvezde Kristijana Ronalda, koji je ostao da ‘odmara’ i sprema se za veće izazove. Ipak, što bi rekao Nemanja Matić, nama zbog povrede neće igrati Branislav Ivanović ‘pa smo 1:1’, a i sam Matić nije siguran da će istrčati na stadion Partizana danas od 18 časova.

– Povreda u meču protiv Albanije nije teže prirode i šanse da zaigram su 50 odsto. Lekari će na dan utakmice doneti konačnu odluku. Želimo da dobrom igrom, pokušamo da pobedimo izuzetnu selekciju Portugalije. To što dolaze bez Ronalda je samo motiv više za nas. Uostalom, i mi ćemo igrati bez povređenog kapitena Ivanovića – izjavio je Matić.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Selektor Srbije Radovan Ćurčić istog je mišljenja jer je ovaj meč za Srbiju još jedna priprema za sledeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

– Taktiku ne mogu da otkrivam, ali je jasno da želimo da u poslednjem meču kvalifikacija koji konačno igramo pred našim navijačima, da dođemo u priliku da pobedimo Portugaliju koja pripada svetskom fudbalskom vrhu. Nemamo vremena da se previše radujemo pobedi u Albaniji, jer u fudbalu ne postoji „juče“. Postoji samo „sutra“. Mi moramo da gledamo napred.

– Ovaj sastav je i u Albaniji pokazao koliko jedinstvo na terenu i van terena može da bude prelepo. Pogledajte samo kod drugog gola Ljajića u Elbasanu kako je Gudelj pretrčao 50 metara sa klupe da zagrli saigrača. A taj Gudelj je prvotimac Ajaksa, a rezerva je u Srbiji. To je samo jedan od detalja koji dokazuje koliko svi u sastavu Srbije žele da Srbija pobeđuje. Nadam se da je trijumf protiv Albanije dovoljno dobra pozivnica za sve naše navijače da napune tribine stadiona Partizana i da nas isprate iz ovih kvalifikacija – zaključio je pozivom navijačima Radovan Ćurčić.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Selektor Portugala izjavio je na konferenciji pred ovaj susret da Portugal nije favorit, iako je i ovaj meč deo priprema za njegovu selekciju ka ostvarenju cilja, a to je osvajanje Evropskog prvenstva.

– Srbija je veoma kvalitetna ekipa, iskreno sam mislio da će se kvalifikovati na Evropsko prvenstvo. Desilo se da nije, ali ima odlične igrače i želeće treću uzastopnu pobedu. Svaka utakmica nešto znači, igramo za svoju zemlju i to je najbitnije. Ne smatram da je Portugal favorit, ali nam je cilj da budemo šampioni Evrope. Kod kuće se uvek suočavamo s pesimizmom u javnosti, ali bili smo prvi u kvalifikacijama i imamo šanse da se borimo za trofej ako ispravimo neke stvari – rekao je Santoš.

Utakmica između Srbije i Portugala igra se na stadionu Partizana sa početkom u 18 časova. Očekuje se da će selektori ‘promešati karte’, a određene su sledeće cene ulaznica:

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Sever i jug: 400 dinara
Istok bok: 800 dinara
Istok centar: 1000 dinara
Zapad bok: 1000 dinara
Zapad centar: 1200 dinara

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter