1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA EP: Mutinjo stavio tačku na mučne dve godine srpskog fudbala (VIDEO)

Objavljeno: 11.10.15 u 19:58

Fudbalska reprezentacija Srbije zabeležila je peti poraz na kraju I kvalifikacione grupe za Evropsko prvenstvo, pošto je bolja od „orlova“ bila Portugalija 2:1 (1:0).

Agonija je najzad završena. Polse velike pobede u Elbasanu nad Albanijom 2:0, četa Radovana Ćurčića je doživela poraz od Portugalije, ali po svemu viđenom na terenu nezaslužen – 2:1.

Portugalci su otvorili meč po kišnom vremenu u Beogradu samo kako su poželeti mogli. Poveli su već u 5. minutu kada je Bruno Alveš glavom uposlio Danija, ovaj driblingom izbacio iz igre našu odbranu, šutirao, Stojković je odbranio, ali je Nani natrčao na odbijenu loptu i pogodio praznu mrežu.

Posle gola za goste usledio je miran period, a Srbija je prvi put pripretila u 31. minutu, ali je Tadić zakasnio na jedan centaršut. Samo minut kasnije je pokušao Tošić udarcem sa distance, ali je Patrisio bio na mestu. Najbolju šansu u prvom poluvrmenu „orlovi“ su imali u 38. minutu kada je Mitrović uposlio Ljajića, ovaj iskosa izašao sam na golmana Portugalije, koji je sjajno reagovao. Gosti su na poluvreme otišli sa prednošću 1:0.

U drugom delu igre Srbija je nastavila sa boljom igrom. Ljajić je zapretio u 53. minutu, a potom i Tošić u 60. minutu, ali bez promene rezultata. Ofanziva se „orlovima“ isplatila u 65. minutu, Kolarov je probio po levom boku, vratio je loptu na penal, a Tošić je smestio iza leđa Patrisija.

Nažalost, u 78. minutu rezervista Mutinjo je evrogolom doneo trijumf Portugaliji 2:1 i stavio pečat na sjajno odigrane kvalifikacije, iako su u prvom kolu poražei od Albanije na svom terenu 1:0. Do kraja meča u 82. minutu je Matić dobio crveni karton, baš kao i Kolarov dok nije bio u igri.

Na kraju sumoran kraj agonije koja traje dve godine. Nadamo se da će „orlovi“ uspeti da se podignu i u kvalifikacije za SP u Rusiji krenu pobednički.

(Izvor: RuTube)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SRBIJA – PORTUGALIJA 1:2 (0:1)

Strelac:

Z. Tošić 65 – Nani 5, Mutinjo 78

Stadion u Humskoj. Sudija: Dijego Borbalan (Španija).

SRBIJA (4-5-1): Stojković – Tomović, S. Mitrović, D. Tošić, Kolarov (od 77. Obradović) – Matić, Milivojević, Ljajić, Z. Tošić (od 85. Sulejmani), Tadić – A. Mitrović.
PORTUGALIJA (4-5-1): Patrisio – Danilo, Fonte, Bruno Alveš (od 46. Neto), Eliseu – Veloso (od 70. Veloso), Semedo, Nani, Kvarežma, Dani (od 57. Eder) – Andre.

[/stextbox]

0
0

1 Komentara

  1. nije mutinjo nego mrtvi tomovic….najveca prevara od igraca ikad vidjena…igrali smo vrlo korektno dok on nije poceo da ga silji u cosku sa loptom…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter