0
Evropske lige

ANTONIO KONTE: Postali smo svesni svoje snage, ali ko kaže da je bilo lako?

Objavljeno: 11.10.15 u 08:26

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Antonio Konte rekao je posle plasmana svoje selekcije na EURO 2016 da nije bilo lako doći to tog cilja.

Italija je sinoćnom pobedom nad Azerbejdžanom obezbedila direktan plasman kolo pre kraja kvalifikacija. Bilo je 3:1 u korist ‘Azura’, a selektor Antonio Konte tim ostvarenjem nije mogao da bude nezadovoljan.

– Zadovoljan sam, ekipa napreduje i radi dobro. Moramo da nastavimo ovako. Dobro smo fizički pripremljeni, a sada smo se izdigli i na taktičkom planu. Momci su napokon postali svesni svoje snage, ali bez obzira na to, nije bilo jednostavno izboriti plaman na Evropsko prvenstvo – izjavio je Konte za ‘Rai Sport’.

Za Italijane je preostala još utakmica protiv Norveške u Rimu, što će biti i direktan okršaj za počasno prvo mesto u grupi, pošto Italija ima 21, a Norveška 19 i boriće se za izbegavanje baraža, gde će želeti da je pošalje Hrvatska sa dva boda manje.

– Moramo da ispoštujemo to što smo izborili plasman na EP još jednom sjajnom utakmicom u Rimu protiv Norveške – zaključio je Konte.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter