0
Fudbal

FOTO: Kosovska Mitrovica/Facebook

PUCNJAVA, SUKOBI, VODENI TOP: Srbi i Albanci u klinču u Cirihu! (VIDEO)

Objavljeno: 09.10.15 u 16:31

Srbi i Albanci sukobili su se u Cirihu, nakon kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo između reprezentacija Srbije i Albanije u Elbasanu, pucano je iz vazdušnog pištolja, a intervenisala je i policija, javili su švajcarski mediji.

Dnevnik Blik je na svom portalu objavio amaterski video zapis sukoba.

Incident se dogodio u ulici Frizštrase. Sve je, kako se navodi, počelo provokacijama, a završilo se okršajem i pucnjavom, ispričao je jedan 18-ogodišnjak ciriškom dnevniku.

– Policija je na ulice izašla u opremi za razbijanje demonstracije, potpomognuta oklopnim vozilom sa vodenim topom – naveo je on.

U trenutku kada je atmosfera bila pred eskalacijom čulo se više hitaca.

– Jedna osoba je pucala u vazduh – kazao je mladić, dodajući da je potom nastala panika.

Portparol policije u Cirihu Marko Kortesi potvrdio je da su čuvari reda dobili informacije o hicima iz vazdušnog pištolja.

– Prema prvim rezultatima istrage ne možemo ni potvrditi ni demantovati da je neko pucao u vazduh – dodao je on.

Prema policiji je već za vreme utakmice došlo do međusobnih provokacija dve grupe, a kada je policija pokušala posle utakmice da ih razdvoji, agresija se okrenula prema čuvarima reda, naveo je on.

Delimično maskirane osobe su na policiju bacale flaše i kamenje, rekao je Kortesi.

Jedan policajac je u tom sukobu povrđen, a upotreba gumenih metaka i vodenih topova smirila je situaciju, navodi portal švajcarskog dnevnika.

– Za nas je ovo jedna nova dimenzija – kazao je Kortesi ističući da do sada nije bilo situacija da, kako je rekao, policija mora da interveniše satima nakon njenog završetka. 

https://www.youtube.com/watch?v=pKxrrLs0Qo4

Da li ste pročitali stihove šaljive pesme o pobedi Srbije u Albaniji? Takođe, pročitajte kako je bilo veselo u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter